Rusija grasina balistinių raketų bandymais. Ekspertai skelbia ar tai realu  ()

Analitikai priminė, kad Maskva anksčiau buvo apribojusi daugelį savo raketų programų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos strateginių raketų pajėgų vadas Sergejus Karakajevas teigė, kad Rusija turi reikiamą technologinę bazę ir specialistus, kad būtų atnaujinta vidutinio ir trumpesnio nuotolio balistinių raketų gamyba

Defense Express“ ekspertai priminė, kad rugsėjį Rusija paskelbė apie „Zmeevik“ projekto – balistinės raketos, kuri turėjo turėti priešlaivinių savybių, – sustabdymą. Be to, iki 2017 metų Rusijoje buvo vykdomi darbai pagal projektą RS-26 „Rubež“ ir net tariamai buvo atlikti keli sėkmingi bandymai, tačiau galiausiai sparnuotosios raketos 9M729 „Iskander-K“ tapo prioritetu.

SSRS taip pat iki 1990 m. eksploatavo raketų sistemą „Temp-S“, kurios balistinė raketa galėjo nuskristi iki 900 kilometrų, tačiau šios raketos nebuvo pastebėtos kaip Rusijos invazijos į Ukrainą dalis.

Todėl analitikai mano, kad Rusijos pareiškime gali būti kalbama apie galimo raketų, kurių nuotolis yra iki 1000 kilometrų, tiekimo iš Irano ar Šiaurės Korėjos legalizavimą.

 

Rusijos Federacijos strateginių raketų pajėgų vadas Sergejus Karakajevas sakė, kad Rusijos valdžia 2024 metais ketina išbandyti septynias tarpžemynines balistines raketas.

Pasak jo, tai „žymiai padidins karių kovinius pajėgumus tinkamai reaguoti į mūsų šaliai kylančias grėsmes“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(22)
(-17)

Komentarai ()