[ŽT] „Mes okupuosime Briuselį!“ Orbanas atskleidė kortas  ()

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad šalies pirmininkavimas ES atliks taikdario ir balansavimo vaidmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašė „Eurointegration“.

Pasak Orbano, jo šalies pirmininkavimas ES turės „labiau taikdarišką, balansuojantį vaidmenį nei įprastai karinga Vengrija, kuri atstovauja savo nacionaliniams interesams“.

Paklaustas apie teorinę tikimybę, kad Budapeštas praras pirmininkavimą arba apskritai pasitrauks iš ES, V. Orbanas teigė norintis, kad Vengrija dar giliau įsitrauktų į sąjungos vidų.

„Mano planas - ne palikti Briuselį, o jį užimti. Nesiūlau, kad Vengrija stovėtų nuošalyje, išoriniame rate, bet kad ji turėtų ten patekti, pristatyti savo idealus, vertybes, programą ir įtikinti vis daugiau šalių, kad tai yra teisinga“, - aiškino jis.

Vengrijos vyriausybės vadovas tikina, kad jo valstybė, palyginti su kitomis, pasižymi sėkme - nuo atsigavimo po 2010 m. ekonominės krizės iki kovos su migracija ir „konservatyvios-krikščioniškos politinės sistemos, kuri sugeba pelnyti žmonių pasitikėjimą“, egzistavimo.

 

„Norėčiau, kad Briuselis ir visa Europa rimtai apsvarstytų, ar neturėtume žvilgtelėti į Vengriją, o ne į progresyvią liberalią beprotybę, kurią matome šiandien. Galbūt jie ras ką nors, ką galėtų perimti iš Vengrijos modelio“, - sakė V. Orbanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(1)
(57)
(-56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: