„Kas uždraus mums eiti toliau? Niekas!“. Kremliaus režimas skelbia apie naujos šalies užgrobimą  ()

Sveiko proto Rusijoje nebeliko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistas ir karo nusikaltėlis Zacharas Prilepinas pasiūlė Kremliui užgrobti buvusias SSRS šalis, ypač Uzbekistaną.

Savo kalboje propagandistas išreiškė įsitikinimą, kad Rusijos Federacija laimės karą su Ukraina ir po to pereis prie agresijos kitų šalių atžvilgiu.

„Kas uždraus mums ką nors daryti Eurazijos teritorijoje po pergalės parado Kyjive? Niekas!“, – sakė Prilepinas.

Jis pasiūlė Kremliui užgrobti buvusias SSRS šalis, iš kurių į Rusijos Federaciją atvyksta migrantai.

„Išmokytume juos rusų kalbos. Iškelsime temą apie Sovietų Sąjungos žlugimo išsižadėjimą, o tai leis mums bet kada pasakyti: kadangi mūsų teritorijoje yra du milijonai jūsų piliečių, mes pretenduojame į jūsų teritoriją“, – sakė propagandistas.

Uzbekistano atsakas

Po skandalingo Prilepino pareiškimo į Uzbekistano užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Rusijos ambasadorius Olegas Malginovas. Tačiau Taškentas baiminasi sugadinti santykius su Rusijos Federacija, nes oficialiame Užsienio reikalų ministerijos pranešime yra „pagyrų“, skirtų rusams.

 

„Tokie neapgalvoti tokios draugiškos šalies kaip Rusijos Federacija partijų lyderių pareiškimai, deja, neatitinka visapusiškos strateginės partnerystės ir aljanso tarp Uzbekistano Respublikos ir Rusijos Federacijos dvasios“, – sakoma pranešime.

Ministerija pabrėžė, kad tokie pareiškimai yra „sąmoningai provokuojančio pobūdžio“.

Savo ruožtu Rusijos ambasadorius ciniškai pareiškė, kad „Rusijos Federacija tariamai „niekada neabejojo ​​Uzbekistano Respublikos suverenitetu, nepriklausomybe ir teritoriniu vientisumu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(10)
(-4)

Komentarai ()