Neregėtas skandalas. „Visi, norintys užkariauti Uzbekistaną - eikit n#####.“ Audra Uzbekistane  ()

„Uzbekai galės susivienyti, kad išsaugotų šalies nepriklausomybę.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Z propagandistas Zacharas Prilepinas pasiūlė prie Rusijos prijungti Uzbekistaną ir kitas buvusios SSRS teritorijas. Tai jis pareiškė spaudos konferencijoje apie savo „Vadų tarybos“ veiklą.

Jo žodžiai Uzbekistane sukėlė skandalą.

Olij Mažlis įstatymų leidybos rūmų pavaduotojas, nacionalinio judėjimo „Juksališ“ pirmininkas Boburas Bekmurodovas teigė, kad Zacharo Prilepino grasinimai „įsiveržti į Uzbekistaną“ yra visiškai nepriimtini, rašo gazeta.uz.

Jo teigimu, tokios Rusijos politikų pažiūros sustiprina neigiamą Uzbekistano piliečių požiūrį į Rusiją, o taip pat dar labiau mažina šios šalies autoritetą.

„Rusijos politikai turi suvokti, kad agresyvus požiūris ir žodžiai nepadės susirasti draugų. Būtent tokie agresyvūs veiksmai pablogina santykius su draugiškomis šalimis“, – sakė Boburas Bekmurodovas.

Parlamentaras įspėjo Prilepiną, kad tokie pareiškimai pagal Uzbekistano įstatymus užtraukia baudžiamąją atsakomybę (Uzbekistano baudžiamojo kodekso 159 straipsnis dėl kėsinimosi į Uzbekistano konstitucinę santvarką).

 

Buvęs deputatas, ekologijos ministro patarėjas Rasulas Kušerbajevas „Prilepinui ir kitiems, norintiems užkariauti Uzbekistaną“ atsakė žodžiais „eik n#####“.

„Deja, tokių Rusijos politikų pareiškimų daugėja. Tai kelia nerimą. [Tačiau] uzbekai galės susivienyti, kad išsaugotų šalies nepriklausomybę, net jei nesusivienys kitam tikslui“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(2)
(94)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: