[ŽT] Ukrainoje audra. Dingo 1 500 000 000 sviedinių pirkimui  (1)

Ukrainos gynybos ministerija atskleidė milijardų lėšų pasisavinimo schemą perkant sviedinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulaikytas vieno iš pagrindinių ministerijos departamentų vadovas, ieškoma dingusių 1,5 mlrd. grivinų.

Penktadienio vakarą Ukrainos Gynybos ministerija, Saugumo tarnyba (SBU) ir Generalinė prokuratūra pranešė, kad atskleistas didelio masto turto iššvaistymas perkant artilerijos sviedinius Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Saugumo pajėgos surengė specialią operaciją Kyjive, kad sulaikytų vieno iš pagrindinių Ukrainos gynybos ministerijos departamentų vadovą.

Remiantis oficialia Gynybos ministerijos informacija, įtariamasis 2002 m. gruodžio mėn. pasirašė sutartį su „specialia eksportuotojų įmone“ dėl didmeninės sviedinių partijos pirkimo. Pasak SBU, minėta bendrovė yra valstybinė įmonė „Progress“. Po to buvo organizuota schema, pagal kurią buvo pasirašyti dokumentai, sukurtos fiktyvios ofšorinės bendrovės ir pratęsta sutartis su žyma „tarnybiniam naudojimui“.

 

Asmenys, dalyvavę sudarant sutartis, dėl kurių Ukraina prarado pusantro milijardo grivinų, buvo nušalinti nuo pareigų. Galimai su korupcija susijusiems asmenims bus atliktas testas melo detektoriumi. Sulaikytam Gynybos ministerijos departamento vadovui gresia iki 15 metų kalėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(403)
(27)
(376)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: