[ŽT] Rytuose netikėta audra. Indija siunčia karo laivus su raketomis (Video)  (2)

Padėtis rytuose eskaluojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos karinis jūrų laivynas savo vandenyse dislokavo raketų laivus po to, kai Irano dronas prie Indijos krantų užpuolė tanklaivį „Chem Pluto“.

Padėtis rytuose eskaluojasi.

Tai praneša „Reuters“. Indijos karinis jūrų laivynas dislokavo karo laivus, kad atremtų galimą naują ataką jos pakrantės vandenyse.

Nedelsdami trys eskadriniai minininkai su valdomomis raketomis: INS Mormugao, INS Kochi ir INS Kolkata. Indijos kariuomenė tokias priemones pavadino „atgrasymo buvimu“. Tokio Indijos karinio aktyvavimo priežastis buvo incidentas jos pakrantės vandenyse gruodžio 23 d., kai Japonijos tanklaivis „Chem Pluto“ buvo užpultas drono.

Pentagonas mano, kad ataka buvo įvykdyta iš Irano teritorijos. Vyksta tyrimas. Dėl įvykio aukų nebuvo. Dėl drono smūgio laive kilo gaisras, kuris buvo užgesintas. Atkreipkite dėmesį, kad neseniai Jemeno husiai, kurie yra Irano įgaliotiniai, pradėjo masiškai atakuoti laivus Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje.

 

Didžiausios pasaulio kompanijos buvo priverstos sustabdyti savo laivų judėjimą šiame regione. Tai buvo sunkus ekonominis smūgis Kinijai, Indijai, Egiptui, Izraeliui, Jordanijai ir kitoms šalims, kurios dalyvauja prekyboje su Vakarų pasauliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(6)
(95)

Komentarai (2)