Netikėta žinia. „Storm Shadow“ smogė už 560 km. Kardinaliai keičiasi situacija  ()

Rusijos desantinis laivas „Novočerkassk“ gruodžio 26 d. sulaukė savo galo. Bet kas jį sunaikino?  Pranešama, kad šią ataką įvykdė iš lėktuvo paleidžiamos sparnuotosios raketos „Storm Shadow“ / SCALP-EG. Rusija netgi pranešė sunaikinusi du lėktuvus Su-24, kurie galėjo dalyvauti šioje atakoje, tačiau Ukraina tai paneigė. Bet yra viena keista detalė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BILD praneša, kad, pasak į atsargą išėjusio Vokietijos armijos karininko Erhardo Bühlerio, „Storm Shadow“ pasitelkimas šiai užduočiai stebina.

Feodosija yra tolimame pietiniame okupuoto Krymo pusiasalio kampe. Anksčiau buvo pranešta, kad Ukraina gavo „Storm Shadow“, kurių veikimo nuotolis - apie 250 km. Pasak Erhardo Bühlerio, tai negali būti tiesa – Ukraina turėjo gauti 560 km nuotolio „Storm Shadow“, nes kitaip Feodosija būtų buvusi nepasiekiama.

Pasak Bühlerio, Rusija dabar supranta – toks gilus smūgis smarkiai apribos Juodosios jūros laivyno judėjimo laisvę. Ukrainoje nėra saugių uostų rusams, ką vėliau pabrėžė ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

 

Nors „Novočerkassk“ buvo desantinis laivas, Erhardas Bühleris sutinka, kad jis buvo naudojamas amunicijai gabenti. Jis sprogo taip įspūdingai, kad akivaizdu, jog tai nebuvo tik raketos smūgis į tuščią laivą. Kai kuriais vertinimais, nuo invazijos į Ukrainą pradžios Rusija jau prarado penktadalį savo Juodosios jūros laivyno.

(299)
(6)
(293)

Komentarai ()