Putinas slaptais kanalais bando susitarti su Ukraina. ISW skelbia, kas vyksta  ()

Dėl rimtų derybų netiesiogiai kaltinamas Zelenskis, o ne Putinas. Teigiama, kad Rusijos Federacijos prezidento pranešimai neoficialiais kanalais tiksliau atspindi jo ketinimus nei Kremliaus vieši pareiškimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„New York Times“ paskelbė straipsnį, raginantį Ukrainą pradėti derybas su Rusijos Federacija ir perleisti dalį teritorijos, remdamasis pranešimais, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neoficialiais kanalais ir jo tarpininkais išreiškia susidomėjimą paliaubomis. Apie tai rašo Karo studijų institutas (ISW).

Anot analitikų, publikacijos autoriai praktiškai nekreipia dėmesio į nuolatinius viešus Kremliaus pareiškimus, kad Rusijos Federacija laikosi maksimalių tikslų Ukrainoje. Straipsnyje teigiama, kad Ukraina turėtų pasinaudoti galimybe derėtis dėl paliaubų su Rusijos Federacija, nepaisant to, kad yra daug priežasčių manyti, kad iš Putino sklindantys signalai yra nenuoširdūs.

Pasak analitikai, jis galbūt planuoja panaudoti laiką, kol vyksta derybos, savo politiniams ir kariniams tikslams. Straipsnyje teigiama, kad Ukrainai nereikia susigrąžinti visos teritorijos, kad išeitų iš karo pergalingai: „stipri, nepriklausoma, saugi“, į Vakarus orientuota Ukraina taip pat yra pergalė.

Autoriai ragina Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį dalyvauti derybose dėl paliaubų ir nelaikyti to pralaimėjimu. Leidinys dėl rimtų derybų nebuvimo netiesiogiai kaltina Zelenskį, o ne Putiną.

 

Teigiama, kad Putino pranešimai, perduodami neoficialiais kanalais, tiksliau atspindi jo ketinimus nei vieši Kremliaus pareigūnų pareiškimai.

Tačiau tai ne visiškai atitinka Kremliaus atvirus pareiškimus, skirtus tarptautinei ir vietinei auditorijai. Jie ne kartą pabrėžė, kad Rusijos Federacijos vadovybė nėra suinteresuota rimtomis derybomis su Ukraina ar Vakarais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(23)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()