„Tai didžiulė problema.“ Su nerimu skelbiama, kas prasidėjo tarp Zalužno ir Zelenskio  (1)

Susikirtimas tarp Zelenskio ir Zalužno aštrėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieštaringi Ukrainos prezidento ir ginkluotųjų pajėgų vado pareiškimai pastaraisiais mėnesiais kėlė ažiotažą, praneša Ilalehti.fi.

Užsienio politikos instituto vyresnysis tyrėjas Ryhor Nizhnikau su nerimu stebėjo Ukrainos politinės ir karinės vadovybės nesutarimus: „Tai didžiulė problema, kuri per pastaruosius metus palaipsniui didėjo.“

Pasak tyrėjo, institucinę priešpriešą ypač pakurstė Ukrainos prezidento administracija. Pagrindinis jos iniciatorius buvo Andrijus Jermakas, Zelenskio štabo vadovas. Tai kova dėl valdžios. Zalužnas laikomas politine grėsme Zelenskiui, ir prezidento administracija dėl to labai susirūpinusi.

Fone susiklostė situacija, kai ginkluotųjų pajėgų vadas turi platų visuomenės palaikymą tuo metu, kai prezidento populiarumas mažėja. Baiminamasi, kad Zalužno populiarumas gali virsti politiniu kapitalu, keliančiu grėsmę dabar valdžioje esantiems asmenims.

Per praėjusią savaitę Ukrainoje įvyko dvi atskiros spaudos konferencijos. Vienoje jų kalbėjo V. Zelenskis, kitoje – V. Zalužnas.

Tyrėjo nuomone, Zelenskis savo spaudos konferencijoje padarė klaidą, be kita ko, negindamas ginkluotųjų pajėgų vado ir neparodydamas visiškos paramos jam: „Mano nuomone, Zelenskis dabar elgiasi populistiškai ir praktiškai bando perkelti politinę atsakomybę nuo savęs ant Zalužno ir ginkluotųjų pajėgų.“

 

Pagrindinė mintis yra ta, kad planai mobilizuoti pusę milijono ukrainiečių vargu ar padidins sprendimų priėmėjų populiarumą visuomenės akyse.

Ginkluotųjų pajėgų vado pasirodymas jo paties spaudos konferencijoje sulaukia aukštesnio tyrėjo įvertinimo: „Jis tarsi sumenkino savo nesutarimus su V. Zelenskiu ir teigė, kad yra tik karys, palaikantis savo šalį. Šioje situacijoje tai tikrai buvo protingas požiūris.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(10)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: