[ŽT] Rusai vagia saulėgrąžas. Atskleista kur ir kiek jų išvežė  ()

Tai, kad rusai daug vagia, yra naujiena tik tiems, kurie visai nieko apie nieką nežino. Bet kur keliauja jų pavogtos ukrainietiškos saulėgrąžos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birių krovinių laivas SAN COSMAS Feodosijoje, okupuotame Kryme, pasikrovė 6500 tonų saulėgrąžų, pavogtų iš okupuotos Zaporižios regiono dalies ir iškeliavo į Turkiją, kad jas perduotų Jungtiniuose Arabų Emyratuose registruotai įmonei. Tyrėjai nustatė laivą, krovinį, taip pat įmones, kurios kartu su okupantais vykdo karo nusikaltimus Ukrainoje.

Ukrainos Žurnalistinių tyrimų centras gavo rašytinių įrodymų, patvirtinančių visą nusikalstamoje schemoje dalyvavusių asmenų ratą. Į Juodąją jūrą laivas atplaukė iš Novorosijsko uosto. Gruodį laivas įplaukė į Rusijos užgrobtą Feodosiją, ten išbuvo iki gruodžio 28 d., o tada išvyko į Turkiją.

Sertifikate krovinio pristatymo vieta yra Rusija. Akivaizdu, kad tai - nesąmonė ir laivas išvyko į Turkiją. Ukrainiečiai mano, kad rusai tiesiog nenori nurodyti viso pavogto turto maršruto. Viešumas gali atbaidyti pirkėjus, rusams naudingiau, kai visi galvoja, kad pavogtos ukrainietiškos gėrybės vyksta į Rusiją.

(6)
(15)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: