Karo studijų institutas atskleidžia, kaip keisis karas išvadavus Krymą  ()

Karo studijų institutas paaiškino, kodėl Ukrainai naudinga išvaduoti Krymą kariniu požiūriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų institutas po Krymo išvadavimo iš Rusijos okupacijos mato tik privalumus. Tai labai paveiks karo eigą.

Ekspertai daro prielaidą, kad Ukrainai deokupavus Krymą, jos gynybos kaštai ir užduotys gerokai sumažės. Ir kuo ilgiau Rusija kontroliuos pusiasalį, tuo daugiau Kyjivas išleis lėšų gynybai.

Be to, jei Ukraina išlaisvins Krymą ir Rusijos okupuotas pietines teritorijas, tada Chersonas, Nikolajevas ir Odesa bus saugūs, o grėsmė Melitopoliui gerokai sumažės.

Visų pirma, toks scenarijus žymiai sumažins riziką, kad Rusija įvykdys amfibijų operaciją pietvakarinėje Ukrainos pakrantėje. Mažėja ir Rusijos raketų smūgių grėsmė laivams per vakarinę Juodosios jūros dalį.

Analitikai pažymėjo, kad dabar Mariupolis yra vienintelis didelis fronto miestas pietuose, o tai apsunkina regiono gynybą. Ukrainos kariai turi būti gerai pasiruošę ir mobilizuoti.

Jie taip pat pabrėžė, kad diskusijos apie Rusijos „istorinę teisę“ į Krymą yra nepagrįstos. Be to, pati Rusija pusiasalį pripažino nepriklausomos Ukrainos dalimi 1994 m.

Ar prasminga sustabdyti karo veiksmus?

Karo studijų institutas pabrėžė, kad karo veiksmų įšaldymas yra labai naudingas Rusijai. Be to, Ukrainai ir Vakarams tai padidina riziką ir išlaidas, susijusias su priešo pajėgų atgrasymu, jau nekalbant apie pražūtingas būsimų Rusijos atakų pasekmes, nes agresorius bet kokiu atveju neatsitrauks nuo savo tikslų.

 

„Dabartinės linijos nėra tinkamas atspirties taškas deryboms su Rusija, net jei V. Putinas rimtai ketino derėtis dėl paliaubų. Atvirkščiai, jos yra būtinas atspirties taškas tolesniam strategiškai ir ekonomiškai svarbių Ukrainos žemių išlaisvinimui“,– pabrėžė analitikai.

Ekspertai pabrėžė, kad, ko gero, tik visų teritorijų išlaisvinimo atveju Ukraina bus tikrai laisva ir saugi šalis, galėsianti apsisaugoti ir aprūpinti save.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: