Zelenskis: Rusija nelaimi karo, o patiria milžiniškus nuostolius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-03 17:30
Ir jei nori, kad europietis mokėtų už karą Ukrainai, tai nereikia jam pasakoti, kokie mes achujieni, net jei tai būtų tiesa. Reikia sakyti, kad ankstesnių politikų dėka vyko nuolatinis nusiginklavimas, ginklų pramonė neveikia, baigiasi atsargos, negalime pakviesti tiek žmonių, kiek pakviečia Maskovija ir pan. Kad tai išspresti, reikia tiek ir tiek pinigu skirti Ukrainai ir ginklu pramonei, jei to nepadarysime, mūsų žus 100-ais tukstančių, bus trečias pasaulinis karas. Ir taip kokia pusė metų rašyti laikraščiuose kalbeti vakaro tv. Ir nebus niekam klausimų, kam ir kodėl skiriami pinigai ir ukraina bus aprūpinta, laimės karą, istos į ES, NATO ir galės visi ten statyti savo fabrikus, bus pigi darbo jėga.
assa 2024-01-03 18:12
Tai kam tie kažkokie papildomi mokesčiai, reikėjo tiesiog vietoje sankcijų uždėti importo/eksporto muitą 50% visai prekybai su ruskynu, ir gautus minigus nukreipti į UA gynybos fondą. Nebūtų tų nesamonių su keliolika sankcijų paketų su tiek pat išimčių (aišku, ten kare pritaikomos technikos prekybą banint reikėtų). Ir ruskis morališkai labai pakylėtas būtų, kai žinotų, kad pirkdamas mersą, ar iphoną, remia Ukrainą O mokestis karo pradžioje tikrai būtų paėjęs:)
donatasv 2024-01-03 18:35
ES ir nato valstybėms manau ilgam užtektų profesionalių kareivių. Visai kiti skaičiai visų valstybių kartu sudėjus. Su neparuoštų chmobikų armija ruskynas toli nenueis prieš stiprų ir gerai ginkluotą priešininką. Nereikia maišyti pagalbos Ukrainai stygiaus su savigynos poreikiais ES. Vakarų požiūris į Ukrainą ir jos ateitį smarkiai skiriasi nuo tavo. Apgint tai kas liko iš Ukrainos (po 2014) visada padės, bet visiškas ruskio nugalėjimas yra tik Ukrainos prioritetas. Vakarai šioje vietoje kratosi atsakomybės ir nenori didinti atskyros tarp rytų ir vakarų. Antrojo šaltojo karo, papildomų įtampų niekas nenori. Vakarų lyderiai puikiai supranta ruskis jau pralošė ir grėsmės nekelia. Klausimas tik kiek žemai kris.
Benediktas 2024-01-03 21:19
Čia kalbi ne apie Vakarus, o apie korumpuotus vakarų politikus, kuriuos remia Maskovija, arba vakarų verslininkai, kurie nori 'business as usual'. Tie verslininkai ir politikai galvoja tik apie pinigus sau, bet tikrai ne apie Vakarus. Jei reikės, teps kudašių kur toliau. Bet yra ir kitokių politikų vakaruose. Pažiūrėsim šiemet viską gyvai, kaip vystysis. Įdomu ar vakarai dar ir šiemet nesugebės normaliai aprūpinti Ukrainos ir įklimps į dar didesnę balą. Tikiuos, kad reikalai sprendimuose pagerės, kad karo pramonė kažką pagamins didesniu kiekiu. Kad Ukraina gaus pažadėtus F-16.
donatasv 2024-01-03 22:20
Aišku korupcina ir ruskio nagla politika vakarams daro didelę įtaką bet... Ne tik korupcija čia įtaką daro yra krūva ir kitų veiksnių. Mano požiūriu tarkim Vokietija nors ir bando perlipti per save, bando pradėt ginkluotis bet jie puikiai supranta kur veda ginklavimosi varžybos. Vokietija po antro pasaulinio karo bando visais įmanomais būdais savyje gesinti imperializmo požymius bet panašu nauji rinkimai Vokietijoje taipogi gali atnešt naujų ir nelauktų vėjų. Radikalūs veikėjai žingsnis po žingsnio įgauna populiarumą. Apsiginkluok daugiau nei reik gynybai suradikalėjus valdžiai lauk siurprizų. Visi rėkia reikia rusą nugalėti duoti tiek, kad Ukraina greitai sunaikintų ruskyną. Bet vėl gi greitas sunaikinimas gali turėti savų pasekmių. Manai putinas yra radikalus? Neišdroši ruskelio atsargų pakanamai atėjus į valdžią dar radikaliasniam carui gali sulaukt dar įdomesnių laikų. Vakarų lyderiai realiai vaidina kaip jiems rūpi Ukraina ir jų žmonės. Viskas kas jiems rūpi tai kuom labiau nusilpninti rusiją ir kuo labiau atitolinti susirėmimą tarp rytų ir vakarų. Korupcija ir biznis su rusija jau senokai krito į antraeilį dalyką. JAV aplamai jei ateis trumpas į valdžią garantuotai bus karas su kinija. Tolygiai naikint ruskelio atsargas yra patogi situacija. Plečiantis konfliktui ruskelis bus nepajėgus plėstis į vakarus. Pasauliniu mastu karas Ukrainoje gali būt tik pasivaikščiojimas po parką. Tai daug didesnė ir įdomesnė šachmatų partija tarp rytų ir vakarų ir Ukraina čia tik pėstininkas kurį vakarai nebijo paaukot. Bent jau dalį Ukrainos.
donatasv 2024-01-03 22:46
Po pirmo pasaulinio karo Vokietija buvo smukdoma ir žeminama prancūzų ir kitų kaimynių. Žlugusi ekonomika, žeminimas ir visi kiti baeriai leido vokietijoje į valdžią ateiti hitleriui. Visi puikiai žinome kas gavosi. Mano požiūriu būtent šios klaidos vakarai bando išvengti. Atsiribot kiek įmanoma nuo rusijos pralaimėjimo, išlaikyt blaivų protą, kad nesulauktų dar didesnio idioto po putino. Taip kad čia nėra vakarų silpnumas tik bandymas užbėgti įvykiams už akių ir nekartot istorijos. Posakymas "po karo teks ir toliau gyvent su rusija" ne būtinai kilo iš korupcinių paskatų.
Benediktas 2024-01-04 06:57
Nereikia kurti teorijų, kad Vokietija vėl taps diktatūrine, jei prades gaminti ginklus. Mes jau turime realų 'hitlerį' su pastatytu režimu ir fanatiniais, bei caro vergais žmonėmis - Maskovijoje. Va jam ir reikia atsvaros ir rimtai susirūpinti visiems. Anglija, Japonija - irgi buvo diktaturines imperijos. Pagijo nuo tos ligos.
donatasv 2024-01-04 08:05
Pilypo svajonės čia pas tave. Pagijo ir pasveiko nes nuėjo iki sostinių kare ir pastatė vakarai sau palankią valdžią su griežtais ginklų ribojimais ir t.t. Eis Ukraina iki maskvos?
Benediktas 2024-01-04 08:18
Japonija kapituliavo po atominių numetimo, bei Amerikos pajegų atsidūrimo Japonijoje pasikeitė - tiesa, paskui amerikonų armija išėjo. Bet niekas neužkariavo Anglijos, Londono - tiesiog kolonijos išsikovojo nepriklausomybes, o valdžia transformavosi i demokratinę, ne per akimirką aišku. Skirtingai imperijos virto į demokratijas. Tai visi ir turime ruoštis blogiausiam variantui, o ne galvoti, kad galėsime atsitverti siena ir Rusija pati pasveiks. Greičiausiai ji toliau bus agresyvesnė ir agresyvesnė. O tu pasakoji, kad Vokietijai neriekia gaminti ginklų. Tai kas tuos ginklus turi gaminti? Ir juos reikia pagaminti greitai. Kaip tu kariausi su Rusija be ginklų? Pats netiki, kad Rusija pasveiks - sakai reiks eit iki Maskvos, tai apie koki giklu gaminimo stabdyma čia kalbi? Kas tik gali tegu ir gamina, nes greitai gali prireikti.
donatasv 2024-01-04 08:39
Skaityt išmok, o nevartyk nesąmones. Ištrauki iš konteksto kelis žodžius ir vartai ką nori.
Benediktas 2024-01-04 08:46
donatasv 2024-01-04 09:06
Ir ką?
Benediktas 2024-01-04 09:08
Tu supranti, kad pagal tavo pasakymas reiškia, kad Rusija nepagis nuo imperializmo, be kitos šalies kariuomenės nuėjimo iki Maskvos?
donatasv 2024-01-04 09:42
Rusija yra branduolinė valstybė ir ji visada tokia liks. Nebent kažkas nueis iki maskvos... tai yra realybė ir faktas kūri turi pats pripažint. Rizika įsitraukt į karą tarp branduolinių valstybių yra aukščiau Ukrainos norų ir pačios Ukrainos. Kur yra ta linija kurios peržiangti negalima niekas nežino. Panašu į tai, kad vakarai užsibrėžė liniją ties 2014 Ukraina. Visais būdais bando išvengti įsitraukimo ir totalaus rusijos palaužimo, šaltojo karo ir panašių nesamonių ir tai nėra vien tik korupcija ir noras pasipelnyti. Tai yra tiesiog valdžios blaivus mastymas ir avinų bandos ignoravimas kurie bliauna kaip tu. Rusiją reikia sunaikint ir paverst palankią vakarams... good luck. Kuo labiau versi tuo labiau kas atgal.
Benediktas 2024-01-04 09:50
Bet tu juk pats kito būdo nematai, kaip Rusijai pagyti nuo imperializmo? Juk gali atsitikti taip, kad vakarai bus priversti kariauti su branduoline valstybe po Ukrainos praradimo, jei Rusija eis dar toliau, o su imperijomis taip ir būna, jos pačios retai, kada sustoja, kaip Anglija. Negi vakarai turės leisti Maskovijai eiti iki Lamanšo, jei ji užsimanys?
donatasv 2024-01-04 10:00
Vakarai neleidžia rusijai nueiti net iki Kijevo nors ji to labai nori.
Benediktas 2024-01-04 10:04
O tu manai Maskovija apsiramins, kai gaus Ukrainos dalį? Nes Hitleris tai neapsiramino, kai gavo dalį Čekijos prieš II pasaulinį karą.
donatasv 2024-01-04 10:17
Kaip man parodysi liniją kurios neperžiangus bus galima išvengti pasaulio pabaigos tai aš tau atsakysiu į tavo klausimą, o iki tol tai tik žaidimas su ugnimi ir laviravimas tarp degančios Ukrainos ir degančio pasaulio.
Benediktas 2024-01-04 10:32
Putinas sakė Maskovija ribų neturi ir nesibaigia niekur. Nėra iš jo pusės jokių raudonų linijų. Raudonas linijas gali nubrėžti tik Vakarai. Atidavus dalį Ukrainos, nereiškia, kad nekils III pasaulinis - analogija su Vokietija. Maskovija gali užsinorėti tas linijas pastumti, tik jau su mobilizuotais ukrainiečiais. Čia tik ginklus reikia skubiai gaminti ir duoti Ukrianai - kito kelio nematau, kol dar yra ukrainiečių. Paskui jau reiks patiems kariaut, kai neliks Ukrainos. Šitas karas yra daugiau, nei tarp Rusijos ir Ukrainos.
donatasv 2024-01-04 10:48
Putinas sakė... atėjo į Ukraina ir aptiko savo ribas nedaėjus net iki Kijevo. Reiškiasi europoje jis pasieks dar mažiau. Šitas baimes išmetam ir jų toliau neeskaluojame. Ginkluotis reikia, bet antras šaltasis karas tikrai nėra būtinas. Minuot pasienio kaip tu čia mėgsti išsireikšti tuo labiau. Toliau silpnint rusiją bet reikia neperžiangti ribos, kad ji visiškai nesuradikalėtų. Kur yra riba tarp viso šito atrasim pakeliui.