Zelenskis: Rusija nelaimi karo, o patiria milžiniškus nuostolius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Magnus 2024-01-04 11:05
Nepamiršk, jog ne visi žmonės yra tokie bestuburiai kaip tu. Nėra taip paprasta mobilizuoti pavergtą tautą pulti kitus ir kovoti už buvusį priešą. Ypatingai šiais laikais. Kiek pačių rusų pabėgo ar išvengė fronto? Kiek pačių rusų kovoja savanoriškai Ukrainos pusėje, nes turi priėimą prie informacijos? turi giminių Ukrainoje ar europoje? O dabar paimk Ukrainieičus ir pasižiūrėk kiek jų šiuo metu yra ar buvo kurioje nors EU valstybėje? Kiek iš jų turi bent vieną pažystamą gyvenantį europoje? Duok jam rusišką automatą ir su juo nuėjęs į lenkiją atsigręš atgal. Tu bene vienintelis rusams užėmus Lietuvą eitum Latvių žudyti. Pasikartosiu, ne visi yra tokie bestuburiai kaip tu.
Benediktas 2024-01-04 11:11
Magnus, prisimink, kaip rusai kariavo su vokiečiais II pasaulinam. Už nugarų stovėjo kiti rusai su kulkosvaidžiais ir šaudė į tuos, kurie grįžta atgal. Niekas neklausė, kas ko nori. Kas visai neis, nores islikti patriotais - isves i Sibira arba nusaus - seni atidirbti metodai. Tame pačiame Bombase, jau seniai ukrianiečiai kovoja pries ukrainiečius. Dauguma - su gerai praplautomis smegenimis. Juk ten ukrainieciai gyveno. Jie aisku sumaisyti su kaliniais, o uz nugaru stovi maskovijos reguliarioji armija. Vaikus juk jau dabar atimineja ir verčia dainuot Rusijos himną.
Magnus 2024-01-04 11:37
Kiti laikai, nemanai? Vokietijoje rusai neturėjo daug giminių bei draugų, bei tie patys vokiečiai II pasaulinio metu per internetą nekvietė rusų nenorinčių kautis prisijungti prie jų, išgerti karštos arbatos ir gauti pinigų. Netgi dabar Ukrainiečiai leidžia rusmas pasiduoti ir neva sėkmingai rusai tai daro, čia netgi buvo keletą straipsnių, pasiduoda su technika. Kas bus kai lenkai, vokiečiai ir prancūzai pakvies Ukrainos karius prisijungti prie čia gyvenančių jų žmonų, buvusių draugš bei giminaičių, išgerti kavos bei pasiūlys didelį atlygį už betkokią rusišką techinką. Žinoma bestuburių buvo ir bus, kurie iš baimės gali padaryti betką, nes jie neturi nei vertybių nei žmogiškumo, jie to neturi netgi gyvendami šiltą bei sotų gyvenimą, matėme tokių nemažai prasidėjus pandemijai (kuri dar nesibaigė, bet mes apie tai nekalbam). Tie bet kam akis išdraskys valdžiai paliepus. Svarbiausia tu toks nebūk, Okay?
donatasv 2024-01-04 11:53
Kad jūs čia lipat į pievas jau. Kad baltijos šalys galėtų įstot į nato aplamai be maskolių pasipriešinimo buvo sutarta, kad pabaltyje nebus nato bazių. Tai reiškia, kad baltijos šalys turės pačios gintis ir laukt kol nato ateis kažkur iš lenkijos, baltijos jūra ar oru. Tai yra įsileidžiu ruskelį į vidų leidžiu jam užsiminuoti ir paskui jau prasideda košė. Su visomis pasekmėmis kurias jūs čia aprašot. Bet pasikeitus saugumo situacijai pagal valdžios pareiškimus pats gynybos procesas baltijos šalių turėtų atrodyti visiškai kitaip. Aptinkamas rusiškos technikos kaupimas pasienyje iškarto tuo pačiu atsako ir nato. Tai į ruskio ginklus nato iškart atstato savus. Mūšiai turėtų prasidėti pasienyje. Tai visiškai pakeitė mūsų saugumo situaciją. Ir kad įvyktų toks scenarijus ką jūs čia dėstote ruskelis turės labai pasistengt...
donatasv 2024-01-04 12:05
Jūsų pasiklausius galima susidaryt vaizdą, kad Ukrainiečiiai tai kyborgai kurie geba stabdyt ruskį, o nato tai mažų mergaičių klubas su rožiniais sijonais kurios sugeba tik viena žaist su barbėm....
Magnus 2024-01-04 13:45
Nieko panašaus net neminėjau. Benediktas prisikūręs demonų iš rusijos su putinu priešakį, kuris neturi daugiau ką veikti tik svajoja kaip užgrobti visą pasaulį. Jo planuose yra užimti visą europą ir iškelti rusijos vėliavą Madride iki 2026metų kovo. Ir jis tai padarys išvaręs Ukrainiečius į karą, o tie Ukrainiečiai bėgs išprotėję su automatais ir žudys visus lenkus pakeliui nes iš galo reguliarioji rusijos armija stovės. Žodžiu maždaug taip. Edit: Tai būtų gerai, pradėti minuoti pasienį, kad tie išprotėję ukrainieičiai išsproginėtų kol iki Vilniaus atbėgs. Poto jau Benediktas link Latvijos su automatu bėgs, nes į sibirą nenori.
Benediktas 2024-01-04 14:07
Jo, jo legalizuokim maskovijai dalį Ukrainos - neva tai bus pirmas teisingas Vakarų žingsnis Matosi, kad neskaitė istorijos ir iliuzijų pilni.
biggie 2024-01-04 14:40
negaliu sutikti su teiginiu "+0.5% kiekviename čekyje ir Ukrainos problemos išspręstos". Čia ne pinigų klausimas. Pinigų yra, tačiau kas iš to? Užmėtysi orkus pinigais ir jie nustos pulti? Europos problema, kad daugelį metų buvo per mažai investuojama į gamybą ir dabar nėra kaip greitai pagaminti karinės technikos, amunicijos ir pan. Lietuva užsakė kažkiek ten boxerių(80 lyg ir, bet ne esmė - nedidelis kiekis). Kiek metų užtruko pristatymas? 2 ar 3 metus. Užsakys 10 - 15 tankų, vėl juos gaus po 2 ar 3 metų... Europos šalys nenori ištuštinti savo sandėlių(tikiuosi juose kažkas yra), nes juos vėl pripildyti reikės metų ar dviejų. Ir viskas dėl nepakankamos gamybos...
immortallt 2024-01-04 14:54
Kai ginklą įremtų ne į tave, o į tavo žmoną/vaikus, tada ne taip paprasta tampa su tuo stuburu.
Magnus 2024-01-04 15:17
Mažiau filmų žiūrėk. Čia tu į kažkieno žmoną ginklą taikysi ir liepsi Latviją pulti? Ar pats latvius pulsi, kad neva žmoną išgelbėtum?
donatasv 2024-01-04 15:41
Skaitėm istoriją ir joje yra gausu įvairių pavyzdžių. 1. Ukrainos niekas neatiduoda ruskeliui. 2. Ką skaitome pergale Ukrainos ir Rusijos kare kiekvienas žiūrime per skirtingas prizmes. Gerai atmušim ruskelį dabar, bet tai radikalizuos šalį iki hitlerio vokietijos lygio su nauju pamišusiu caru čia bus pergalė? Mano akimis tai bus dar didesnė tragedija. Taip, kad šioje vietoje žaisdami atsargiai vakarai nedaro klaidos. Kada pamatysiu jog Ukrainos frontas griūva, ruskis pralaužia fronto liniją ir įsitvirtina naujose teritorijose, o vakarai tyli ir nieko nedaro tada aš prisijungsiu prie taves ir bliausim kartu, kad pasaulis eina velniop. O iki to tai ruskis sėdi š... iki kaklo, Ukraina taipogi ir šioje vietoje vakarai tikrai nėra kalti, kad įvyko šitas karas. Žaidė Ukraina su ugnim, o dabar reikalauja, kad vakarai ateitų tą ugnį gesint. Vakarai padeda gesint bet gesina taip, kad patys nenudegtų.
immortallt 2024-01-04 16:45
Tai sakai nenaudoja žmonų ir vaikų maskoliai prieš okupuotųjų populiaciją, t.y. neišvežė tūkstančių vaikų iš Ukrainos į maskolyną okupuotose teritorijose?
Magnus 2024-01-04 16:56
O tai sakai išvežė ir šantažuoja nužudymu jei vaiko tėvas neis į frontą prieš savo šalį kariauti?
Benediktas 2024-01-04 17:55
Magnus, įsivaizduok, esi ukrainietis patriotas iki kaulo smegenu, su tiesisiausiu ir stipriausiu stuburu planetoje, perkeltine ir tiesiogine prasme, okuopuotoje Ukrainos dalyje, neturi ginklų, nieko negali padaryti prieš okupantus. O net jei ir turėtum paislėpęs, kas yra 0.1%,tai nieko nekeičia, nes tu esi vienas. Atvažiuoja pas tave maskovitai ir sako einam į mašiną, kariuomenei trūksta žmonių, apkasus kast, įtvirtinimus daryt. Tavo veiksmai jo vietoje?
Magnus 2024-01-04 18:15
Visų pirma tai tokioje situacijoje niekada neatsidurtum būdamas su tavo nupasakotu stipriausiu stuburu. O jei jau taip nutiko.. yra daug klaustukų šioje situacijoje. Taigi pasakyti kaip elgsiuosi yra neįmanoma. Priklausomai nuo situacijos, gali rinktis mirti čia ir dabar. Kitu atveju gali ieškoti kelio pabėgti, laukti tinkamos situacijos. Sunku pasakyti.
Benediktas 2024-01-04 18:44
Rusai per savaitę užėmė apie 25% Ukrainos, mažai, kas tikėjo, kad jie puls. Ok tu vienas James Bondas pabėgtum į vakarinę dalį po užpuolimo, bet jei dar yra šeima - ant kelių blokpostai, benzino visiems neužtektų. Kiti tiesiog nenori palikti savo namų ir tikisi,kad jiems nieko nenutiks. Nu tikrai nepabėga net 30% žmonių tokiomis sąlygomis. Kai jau karas prasidėjo ir artėja, o tu esi i vakrus nuo frointo linijos - gali tada judėt į vakarus. Bet tada tave mobilizuos jau Ukraina. Jei papuoli į nelaisvę pas maskovitus, jie vėl gali daryti su tavim ką nori. Tame tarpe mesti ant jauko ukrainiečiams. Grižti atgal - nušauna patys. Eitum kariaut kur varytų - kaip mielas, geriausiu atveju darytum viską, ką liepia. Arba nušautų. Čia kalba eina apie kariuomenę šalies, kurioje žmogaus gyvybė nieko nereiškia.
Magnus 2024-01-05 11:01
Dar kartą pasikartosiu, ne visi yra tokie bestuburiai kaip tu. Nereikia net karo, būna atvejų kai tenka rinktis kaip elgtis saugojant savo garbę tenka rizikuoti gyvybe ar sveikata. Kai atsiduri netinkamoje vietoje netinkamu laiku. Ką tu renkiesi aš jau seniai supratau. Tie patys žmonės pandemijos metu kurie nenorėjo skiepytis, jie taip pat turėjo rinktis. Darbas, reputacija ar jų įsitikinimai bei sveikata. Spaudimas didelis juk buvo. Bet ne tame esmė. Esmė tame, kad su tokia armija (sudaryta iš Ukrainiečių nepaklusnių vergų) nieko nepasieksi šiuolaikiniame kare. Nepaslaptis jog JAV armija verbuoja žmones tik nuo tam tikro IQ lygio. Kadangi žemo IQ lygio individas nesugeba padaryti jokio armijai naudingo darbo. Net jei tai ir būtų apkasų kasimas. Ilgiau užtruktų teisingai nurodyti ką ir kaip daryti, nei padaryti tai pačiam. Visada lieka "Net negative". Nebent tu tiki ką sakė mūsų garsiausias daininkas SEL'as karo pradžioje. "Visas šitas karas tai žmonių pravalymas", o ne kažkokios rusų imperijos kurimas iki gibraltaro. Tokiu atveju mes nieko nepakeisim.
Benediktas 2024-01-05 11:26
Magnus, kurie save pateiks, kaip ukrainos patriotus, iš jų niekas ir nesitikės žygdarbių, bet Ukrainos patriotų Maskovijai ir nereikia. Šiuos atveju varomus į ataką nušautų arba ukriejiničiai arba maskovitai. Su zekais panašiai vyksta - vyksta utilizacija. Niekasten iš jų nesitiki žygdarbių,varo ant mėsos, bet išsituština kalėjimai, nereikes kalejimuose jumaitinti jau. Tas pats ir su Ukrainos patriotais ukupuotose dalyse, jiems nereikia tokiu, kurie organizuos nacionalinius bruzdejimus arba partizanaus. Juos net iki fronto nenuves, o iki artimiausio misko. Jei eini i derybas su Maskovija ir palieki jai teritorijas - parasai mirties nuosprendi didelei daliai ukrainieciu.