Jie kovos už šalį. Kuriama Baltarusijos išlaisvinimo armija. Skelbiami nauji simboliai (Foto)  (2)

Šiuo metu organizacijos kovotojai kariauja ginkluotą kovą dėl Ukrainos, tačiau vėliau taps visaverte Baltarusiją išvaduosiančia kariuomene.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 29 dieną Kijeve pristatyti nauji Baltarusijos simboliai, uniformos ir laipsniai. Opozicinis leidinys „Naša Niva“ sužinojo Baltarusijos išlaisvinimo armijos (BIA) ateities detales.

Kovotojas šaukiniu Rūkas pasakojo, ką reiškia nauja simbolika ir kokia prasmė jai suteikta. Buvo demonstruojama paradinė ir kovinė Baltarusijos išsivadavimo armijos uniforma: kokados, sagos, rankovių priklausymo ženklai, laipsniai, mūšio skiriamieji ženklai ir kt. Buvo parodyta pilka uniforma, kuri skirta šiuo metu už Ukrainą kovojantiems kariams.

Baltarusijos išlaisvinimo armija yra ta jėga, kuri išvaduos Baltarusiją. Dabar kovotojai kovoja už Ukrainą ir įregistravo visuomeninę asociaciją. Tačiau ateityje jie nori tapti visaverte kariuomene. Todėl dabar simboliką galima pamatyti tik ant jų įrangos, o visa kita egzistuoja koncepcijos lygmenyje.

„Šiandien visa Baltarusijos tauta priešinasi nusikalstamam režimui, kuris veikia svetimos valstybės – Putino Rusijos interesais. Todėl BIA nebus kariuomenė akademine to žodžio prasme, tai yra liaudies kovos organizacija. už teisėtumo atkūrimą, demokratinę konstitucinę santvarką ir Baltarusijos nepriklausomybę. „Čia ras savo vietą ir civilis savanoris, ir generolas“, – aiškina Rūkas.

 

Organizatoriai planuoja, kad ateityje išlaisvinimo kariuomenė taps karine forma, o ne visuomenine asociacija. Pavadinimas „Baltarusijos išsivadavimo armija“ vienija skirtingų epochų kariuomenę. Pagrindinis tikslas – Baltarusijos išlaisvinimas. Pažymima, kad Ukrainos heraldikai labai vertino organizatorių parodytą simboliką.

Daugiau nuotraukų ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(11)
(111)

Komentarai (2)