„Jie išvis kažką sugeba?“ Kam Lukašenka ruošia savo kariuomenę  ()

Baltarusijos prezidentu save vadinantis Aleksandras Lukašenka karinėms operacijoms ruošiasi pastaruosius dvejus metus. Bet kam?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Judėjimo „Už laisvę“ vadovas Jurijus Gubarevičius teigia, kad Baltarusijos pajėgų ruošimas yra tik demonstracija.

Šie mokymai nesiliauja pastaruosius dvejus metus, mokymai Baltarusijoje vyksta diena iš dienos. Jei paskelbiami trumpalaikiai apmokymai, jie tęsiami ilgiau, o vėliau perauga į kitus. Ši visuotinė karinė isterija būdinga pastarųjų metų Lukašenkos režimui. Rusijos karo su Ukraina fone jis bando užimti savo nišą“, – mano Gubarevičius.

Nepaisant to daugeliui šalių kyla abejonių, ar Baltarusija apskritai pajėgi vykdyti kokias nors karines operacijas.

Svarbiausia užduotis – pademonstruoti gynybinį pajėgumą arba galimybę vykdyti karines operacijas, nes artimiausiems kaimynams ir net Baltarusijos piliečiams kyla didelių abejonių dėl to, kad Baltarusijos kariuomenė, niekada nedalyvavusi realiuose karo veiksmuose, gali kam nors atsispirti. O pratybų tikslas – pademonstruoti, kad yra priešingai“, – tikina Gubarevičius.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusija puikiai žino tikrąją Baltarusijos kariuomenės padėtį.

„Turėdami platų agentų tinklą Baltarusijos valstybinėse struktūrose, jie žino tikrus Aleksandro Lukašenkos kariuomenės pajėgumus. Tačiau galima užmerkti akis prieš artimiausius bendražygius ar dalį piliečių, kurie vis dar tiki Lukašenka. Nors Baltarusijoje jų labai mažai“, – sakė laidos svečias.

 

Jo nuomone, Baltarusijos diktatorius bando parodyti, kad yra vienintelė apsauga ir atrama savo šaliai. Neva „stiprios rankos“ buvimas gali apsaugoti piliečius nuo grėsmių. „Pagrindinė tikslinė auditorija yra jo rėmėjai ir tie, kurių paramos jis tikisi“, – pridūrė Gubarevičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(10)
(4)

Komentarai ()