[ŽT] „1-as, 2-as ir 6-as blokas.“ Rusai neįsileidžia TATENA atstovų. Kas vyksta  ()

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) pranešė, kad Rusijos okupantai pirmą kartą neleido jos ekspertams apžiūrėti Zaporožės atominės elektrinės trijų blokų reaktorių patalpų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pabrėždama nuolatinį elektrinei gresiantį pavojų, TATENA komanda pastarosiomis savaitėmis toliau girdėjo reguliarius sprogimus, esančius tam tikru atstumu nuo elektrinės. Penki iš šešių Zaporožės elektrinės reaktorių tebėra šaltai sustabdyti, o ketvirtasis blokas - karštai sustabdytas, kad gamintų garą ir šilumą, taip pat ir kaimyniniam Energodaro miestui, kuriame gyvena dauguma elektrinės darbuotojų“, - sakoma agentūros pareiškime.

TATENA teigė, kad jau dvi savaites ekspertams neleidžiama patekti į pirmojo, antrojo ir šeštojo blokų reaktorių patalpas. Taip pat vis dar ribojamas patekimas į kai kurias Zaporožės elektrinės turbinų salių dalis.

 

„Tai pirmas kartas, kai TATENA ekspertams nebuvo leista patekti į šalto sustabdymo būsenos energijos bloko reaktorių salę. Būtent ten yra reaktoriaus aktyvioji zona su naudojamu kuru. Grupė ir toliau prašys šios prieigos“, - pridūrė agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(7)
(7)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: