„Prasideda.“ Grėsminga žinia. ISW skelbia, ką sugalvojo Rusija prieš Baltijos šalis  ()

ISW pastebėjo Kremliaus kampanijos prieš Vakarus pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus ruporai kuria informacinę terpę, kad apkaltintų Vakarus dėl būsimo konflikto Arktyje.

Žinomas propagandistas Michailas Zvinčiukas ir kitas Z-karo korespondentas nusprendė reaguoti į Danijos užsienio reikalų ministerijos komentarus dėl Rusijos kariuomenės buvimo Arktyje.

Dar 2023 m. gruodžio pabaigoje Danijos karinės žvalgybos tarnyba paskelbė ataskaitą apie Rusijos veiklą Arktyje. Karo studijų instituto (ISW) analitikai neabejoja, kad Kremlius jau ruošia informacinę dirvą naujam konfliktui, kurio kaltininkas vėl bus Vakarai.

Propagandistas Zvinčiukas pranešė, kad Danijos pareiškimai yra užuomina apie galimą konfliktą su Rusija dėl „dominavimo“ Arktyje.

Dar 2023 m. gruodžio 21 d. Rusijos generalinio štabo viršininkas Gerasimovas pranešė, kad kariai į Arktį siunčiami ne demonstruoti jėgos, o užtikrinti „Rusijos ekonominę plėtrą“ regione.

Tačiau pats Kremlius teigia, kad būtent Vakarų šalys ruošiasi konfrontacijai su Rusija Arktyje, todėl Rusijos gynybos ministerija esą reformavo Leningrado karinę apygardą, kad ji galėtų pasipriešinti Suomijai ir NATO.

ISW analitikai mano, kad Zvinčiuko ir Rusijos gynybos ministerijos pareiškimai yra dalis Kremliaus pastangų sukurti informacines sąlygas, kurios leistų kaltinti Daniją ir kitas Vakarų šalis dėl būsimų konfliktų su Rusija. Toks įvykio vertinimas atrodo realus, ypač po V. Putino pareiškimų, kad būtent Vakarai yra pagrindinis Rusijos priešas.

 

Kremliaus ruporams buvo duota užduotis kuo giliau įsiskverbti į rusišką informacinę erdvę Arkties tema. Dar vienas Z-karo propagandistas „Du majorai“ įpylė alyvos į ugnį, paskelbęs pranešimą apie galimą Rusijos Federacijos karinį konfliktą prieš Baltijos šalis ir Šiaurės Europą.

Propagandistai rašo, kad Vakarai rengia Baltijos šalis ir Šiaurės Europą būsimai konfrontacijai su Rusija. Būtent šios šalys „neturi suvereniteto ir yra kontroliuojamos iš išorės“. Panašią Kremliaus retoriką galima pastebėti ir Ukrainos atžvilgiu: V. Putinas nuolat kartoja, kad Kyjivas yra tik marionetė Vakarų rankose.

 

Šios informacinės eilutės yra nerimą keliančiai panašios į Kremliaus pateisinimus, kuriais jis 2022 m. įsiveržė į Ukrainą ir tęsė karą. Nėra jokių požymių, kad Rusija sieks konflikto su NATO artimiausiu metu, tačiau Maskva panašias informacines operacijas Ukrainoje pradėjo vykdyti daug metų prieš Rusijos invaziją 2014 ir 2022 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(34)
(-25)

Komentarai ()