[ŽT] Didžiulė eskalacija kare. Pasaulis „šokiruotas“. Š. Korėjos balistinės raketos krenta ant Ukrainos! Kas vyksta (Video)  (1)

Rusija derasi dėl balistinių raketų įsigijimo ir iš Irano.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-05 [ŽT] Didžiulė eskalacija kare. Pasaulis „šokiruotas“. Š. Korėjos balistinės raketos krenta ant Ukrainos! Kas vyksta (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija iš Šiaurės Korėjos įsigijo balistinių raketų, kurios jau buvo panaudotos smogti Ukrainai, sakoma Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatoriaus Johno Kirby pranešime.

J. Kirby pareiškė, kad Rusijos iš Šiaurės Korėjos įsigytų balistinių raketų skrydžio nuotolis yra 900 kilometrų.

„2023 m. gruodžio 30 d. Rusijos pajėgos į Ukrainą paleido bent vieną iš šių Šiaurės Korėjos balistinių raketų. Atrodo, kad ši raketa nusileido atvirame lauke Zaporožės regione. O sausio 2 d. Rusija vėl paleido kelias Šiaurės Korėjos balistines raketas į Ukrainą, jos naktinės atakos metu“, – sakė J. Kirby.

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatorius taip pat priduria, kad Rusija derasi dėl balistinių raketų įsigijimo iš Irano.

Atsižvelgdamas į tai, J. Kirby paragino Kongresą patvirtinti daugiau nei 60 mlrd. USD naujos pagalbos Ukrainai finansavimą.

 

Šiaurės Korėja yra Rusijos sąjungininkė kare prieš Ukrainą, teikianti karinę pagalbą šaliai agresorei.

Vakarų žiniasklaida anksčiau skelbė, kad Šiaurės Korėja rugsėjo pabaigoje tiekė Rusijai 152 mm artilerijos sviedinius ir „Katiuša“ raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(12)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)