Sužeistas į „penktąjį tašką“ Rogozinas reikalauja užkariauti Lietuvą. Kas nutiko  ()

Lietuva kol kas nekomentavo Rogozino grasinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donecko restorane sužeistas į „penktąjį tašką“ Dmitrijus Rogozinas gavo „Zaporižios srities senatoriaus“ postą ir dabar nusprendė žaisti didžiąją politiką.

Jis reikalauja užkariauti Lietuvą. Savo pasiūlymą jis išsakė savo „Telegram“ kanale, praneša dialog.ua.

Atėjo laikas perkirsti koridorių į Kaliningrado sritį. Mūsų piliečiams keliauti iš Rusijos į Rusiją vizos ir kiti užsienio institucijų leidimai yra netoleruotini“, – rašoma kreipimesi.

Žiniasklaida pažymi, kad kol kas rusams vizų nereikia keliaujant per Lietuvą traukiniu į Kaliningrado sritį.

Rogozinas pats paskelbė savo pykčio priežastį – tai žinia apie Lietuvoje kilusią diskusiją dėl galimo rusakalbių mokyklų uždarymo.

Šalies švietimo ministras Gintautas Jakštas pasiūlė orientuoti šalį į Europos Sąjungos kalbas, kad tautinių mažumų mokymas vyktų jų kalba.

 

Tautinių mažumų departamento Tautinių mažumų politikos analizės ir informacijos skyriaus vedėja Vaiva Vėželytė-Pokladova mano, kad tik rusų kalbos išbraukimas iš ugdymo programos taps vienos tautybės marginalizacijos priežastimi. Ji ragina neatimti iš vaikų galimybės „branginti savo tautybę“.

Lietuva kol kas nekomentavo Rogozino grasinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(50)
(-47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: