Naujas Putino dekretas. „Rusijoje neliks nei vieno ukrainiečio...“ Kas vyksta (Foto)  (1)

Ukraina skambina pavojaus varpais dėl naujo Putino dekreto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priverstinis Rusijos Federacijos pilietybės suteikimas iš okupuotų Ukrainos teritorijų neteisėtai deportuotiems ukrainiečių vaikams yra genocido požymis.

Tai „Telegram“ pranešė Ukrainos Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisaras Dmitrijus Lubinecas. Komisaras sureagavo į Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino įsakymą suteikti Rusijos pilietybę Ukrainos vaikams.

Įsakyme pažymima, kad, našlaičiai ir be tėvų globos vaikai, kurie yra Ukrainos piliečiai, gali gauti Rusijos pilietybę asmeniniu Putino sprendimu, neatsižvelgdami į visus ar atskirus federalinių įstatymų reikalavimus. Prašymą dėl tokios pilietybės gali pateikti Rusijos organizacijų, kuriose vaikas buvo prižiūrimas, vadovai.

„Kartu, pildant anketą, net neprašoma nurodyti informacijos apie pareiškėjo gyvenamąją vietą, jo kontaktinių duomenų, prašoma įrašyti tik pareiškėjo darbo vietos adresą ir kontaktus, kurie gali bet kurią akimirką būti pašalinti. Manau, kad Rusijos pilietybės suteikimas vaikams daromas tam, kad deportuoti ukrainiečių vaikai „legaliai“ neliktų jų teritorijoje“, – pažymėjo Lubinecas.

 

Anot komisaro, paaiškėja, kad, ištremti ukrainiečių vaikai, kurie dabar yra Rusijos įstaigose arba globojami rusų šeimų, gali kreiptis dėl Rusijos piliečių pilietybės, kurią V. Putinas patenkins be jokių reikalavimų.

„Suprantame skaudžius tokių veiksmų padarinius, nes kitas žingsnis jiems, gavus Rusijos „pilietybę“, bus jų  įvaikinimas suteikiant rusų tautybę, o po to – jų asmens duomenų pakeitimas“, – pabrėžė Lubinecas.

 

Komisaras pažymi, kad vienu metu gali atsitikti taip, kad Rusijos Federacijoje neliks nei vieno ukrainiečio vaiko, nes visi jie per artimiausius 3 mėnesius gali tapti „rusais“.

Lubinecas, kaip Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisaras, ketina imtis visų būtinų priemonių, kad į tai būtų sureaguota tiek šalies viduje, tiek tarptautiniu mastu. „Juk vaikų perkėlimas iš vienos tautinės grupės į kitą, be abejo, yra priverstinės pilietybės suteikimas vaikams, tai yra vienas iš genocido požymių“, – pabrėžė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(41)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: