[ŽT] „Pavogta viskas. 1 500 000 000.“ To nesitikėjo niekas. Ką padarė Ukrainos žvalgyba  (4)

Ukrainos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas pasigyrė gavęs apie 100 gigabaitų slaptų duomenų iš Rusijos įmonės „Specialiųjų technologijų centras“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Specialiųjų technologijų centrui“ Vakarų sankcijos taikomos nuo 2016 m. Ši įmonė gamina tokius dalykus kaip žvalgybos dronai „Orlan“, visą spektrą elektroninės karybos ir žvalgybos įrangos.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiajam žvalgybos direktoratui perduotos informacijos pakete yra 194 dokumentai: brėžiniai, techninės specifikacijos, patentai, programinė įranga ir kt. Kalbame ir apie esamus, ir apie planuojamus karinius projektus. Preliminariais skaičiavimais, gautų duomenų vertė gali siekti 1,5 mlrd. dolerių. Tai - didelis smūgis teroristei Maskvai: šis archyvas jau naudojamas stiprinti Ukrainos gynybinius pajėgumus ir silpninti valstybę-agresorę“, sakoma pranešime.

 

 

Pažymima, kad įslaptintą informaciją Ukrainai pavyko gauti efektyviai bendraujant su patriotiškai nusiteikusiais pilietinės visuomenės nariais ir žiniasklaidos bendruomenės atstovais.

(30)
(0)
(30)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: