Laukia tektoniniai lūžiai. Gresia NATO griūtis. Atsiras naujas aljansas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-09 09:24
Artėjame prie laiko, kai stipriausia karinė sajunga mums bus - sąjunga su Ukraina. Jei ji nepralaimės ir nebus okupuota.
kestutisz 2024-01-09 10:39
LDK? :)
HardAxe 2024-01-09 10:58
Gal labiau nordic?
Benediktas 2024-01-09 11:08
Koks skirtumas, kaip vadinsis, ar kaip vadinosi seniau. Svarbu, interesu atitiktmuo. Plius skandinavai galėtų prisijungti. LDK buvo kunigaikštystė, o čia suverenių valstybių karinė sąjunga. Dar būtų gerai kelias branduolines bombas įsigyti, bendrai sąjungai. Suprantu, kad turguje jų neparadavinėja. Bet, ateityje gal bus galima sudaryti sutartį su amerika kad perleistų kelias regionui. Maskovija pas lukošenką jau atitempė. Nes ES kariuomene - gali buti vel tokia pati bekiausė sajunga, kaip NATO, kuri ilgai priimines sprendimus ir bus visokiu Orbanų. Ispanai ir portugalai nelabai supranta mūsų padeties. Be to galima taip pertvarkyti kariuomenes, kad būtų galima priklausyti ir NATO ir savo sajungai. Jei Maskovija puola ir NATO dar svarsto, ka daryti, mūsu Sajunga jau gali pradeti veikti. Jei kokia Turkija uzpuola Graikiją, mes jau galime padėti su NATO Graikijai. Man Turkija su Erdoganu - nera NATO nare - tik formaliai. Man atrodo tik laiko klausimas, kad Turkija bus ismesta is NATO.
HardAxe 2024-01-09 17:34
UA ir be sajungos pades kaip gales. Kad tik savo priesui pakenktu. Dabar ir per amziu amzius, t.y. koki 10-20 metu i prieki. O suomija ir svedija, tuo tarpu, yra toks derinis su kuriuo nesinori pyktis puolant lietuva. Jie gali sukelti nemaloniu komplikaciju uzkliudyti, ta pati beda kaip su UA - dideli plotai, tik geriau apsiginklave.
donatasv 2024-01-10 01:57
Tai kad iširus nato Ukraina niekam nebus reikalinga. Bus labai didelis nuosmukis ir ilgam iki kito karo. Nebent įvyks stebuklas ir pradės persiauklėti iš rusiško mentaliteto i padorių žmonių. Kas per ateinančius 20 30 metų nelabai įvyks. Visas nordic, lenkija ir t.t. šiuo metu priklauso europos sąjungai, tai stipriausiu aljansui tap ES ir niekur nedings privalės jei norės atsikratyt rusijos. Kitas dalykas trumpas jau bandė išstot iš nato, bet net nepradėjąs įtraukė kuprą ir ėjo daryt kažką kita, nes jį sustabdė valstybinės institucijos. Tai ne prezidento galioja. Kitas dalykas galima sakyt amerika nusikerta sau ranką palikdama nato. Nes tik jų sąjungininkai gali pirkt jų ginkluotę, o čia pist iš sąjungininkų sąrašo išspardo potencialius klientus. Negana palikus Europą ant ledo ji pradės lyst iš po amerikos šešėlio ir dominuot pasaulyje tai vėl neparanku amerikai. Pamiškit tuos populisto kliedesius. Jau matėt pirštu baksnojom rėkėm garsiai haha ir tiek...