[ŽT] Atgaivintas „SMERŠ“. Baisiausias Stalino košmaras. Kas vyksta  (1)

Rusijos Federacijoje atgaivinti baudžiamieji būriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio pradžioje atviruose šaltiniuose pasirodė „SMERŠ“ kontržvalgybos padalinio rusų operatyvininkų nuotraukos. Tai leidžia manyti, kad 2023 metų pabaigoje Rusijos politikų išsakyti teiginiai apie šio sovietinio padalinio atkūrimą 2024 metų pradžioje išsipildė.

Tai aptariama JK gynybos ministerijos žvalgybos apžvalgoje.

Britų žvalgyba priminė, kad šį padalinį 1941 metais įkūrė SSRS diktatorius Josifas Stalinas ir jis gyvavo iki 1946 metų. Padalinio pavadinimas „SMERŠ“ yra rusiškos frazės „mirtis šnipams“ santrumpa.

Po Antrojo pasaulinio karo „SMERŠ“ buvo vadinamas baisiausiu Stalino košmaru - jis atsakingas už daugybę mirčių ir suluošintų gyvenimų. 

Neaišku, ar naujasis pavadinimas rodo kokius nors naujus reikšmingus Rusijos kontržvalgybos pajėgumus ar vaidmenį, ar tai tiesiog pavadinimo pakeitimas. Tačiau JK žvalgyba pažymi, kad tai dar vienas pavyzdys, kaip „Rusijos valdžia tyčia toliau peržengia Rusijos ir Ukrainos konflikto ribas Antrojo pasaulinio karo dvasia ir kaip koncentruojasi į tariamą išorinių grėsmių skverbimąsi į Rusijos Federaciją“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(18)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: