[ŽT] Galimai paviešintos Ukrainos karinės paslaptys. Kas nutiko  ()

Žiniasklaidos pranešimai apie tariamą duomenų, susijusių su karinės pramonės sektoriumi, nutekėjimą yra manipuliacija, melas ir šmeižtas, teigiama Ukrainos valstybinės audito tarnybos pareiškime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai paskelbtame straipsnyje "Taikinys Nr. 1"  Censor.Net žurnalistė Tetyana Nikolayenko paskelbė, kad lengva rasti duomenis apie svarbias Ukrainos karines įmones, teigdama, kad Valstybės audito tarnyba iš kai kurių karinės pramonės gamintojų pareikalavo dokumentų apie faktinius sandėlių, gamybinių patalpų ir rangovų adresus.

Tarnyba tai paneigė, tvirtindama, kad karinės pramonės įmonės neprivalo atskleisti faktinės sandėlių ir gamybos patalpų vietos, slaptų brėžinių ar techninės dokumentacijos. Mokesčių tarnyba teigia, kad tikrina tik finansinius dokumentus. Tikrinamų ir audituojamų įmonių adresai nebuvo atskleisti nuo pat Rusijos invazijos pradžios.

 

Tarnybos teigimu, melaginga informacija skleidžiama kaip "nesąžiningų gamintojų" vykdomos "diskreditavimo kampanijos" dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: