„Karšta esant -15 °C temperatūrai.“ Kas vyksta Avdijivkoje  ()

Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas papasakojo, kaip oras veikia karines operacijas Avdijivkos kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant nepalankių oro sąlygų, Avdijivkos kryptimi vis dar karšta. Priešas toliau puola.

Apie tai praneša Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas.

„Avdijivkos kryptimi buvo karšta ir taip išlieka, nepaisant oro sąlygų. Išties dabar -15 °C, labai stipriai sninga jau beveik parą. Nors šiuo metu nesninga, bet sniego susikaupė daug, vietomis iki pusės metro. Tai tikrai apsunkina ir mums, ir priešui vykdyti kovines operacijas. Kadangi esame gynyboje, jie daugiausia bando atakuoti“, – sakė jis.

Anot jo, priešas ir toliau bando įgyvendinti savo planus apsupti Avdijivką, negailėdamas nei jėgų, nei technikos. Kartu jis pridūrė, kad tam tikra prasme sumažėjo okupantų atakų tiek prieš ukrainiečių pozicijas, tiek bendruomenės teritorijoje.

Anot Barabašo, šią naktį ir dieną priešas vėl padidino atakų skaičių. Barabašas sakė, kad jei Donecko srityje bus paskelbtas oro antskrydžio pavojaus signalas, 99 % atvejų raketos „skris“ į Avdijivką.

 

„Rusija kasdien įvykdo vidutiniškai 20 aviacinių bombų smūgių“, – pažymėjo jis.

„Priešas spaudžia, bando pulti, dabar suprantame, kad žemė užšalusi ir artimiausiomis dienomis vaikinai tikisi, jog priešas panaudos daugiau technikos. Tam ruošiamasi. Didelių pokyčių fronto linijoje nėra, vaikinai atremia visą priešo veiklą ir atakas“, – pabrėžė Barabašas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: