„100 operacijų. 24 valandas per parą.“ Kas vyksta Ukrainos ligoninėse  ()

Mečnikovo vardo ligoninėje per dieną atliekama iki 100 operacijų, daugelis jų – galūnių amputacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienos didžiausių Ukrainos traumų ligoninių vyriausiojo gydytojo teigimu, per pastarąsias kelias savaites gydomų sunkiai sužeistų karių skaičius išaugo 30 proc.

Kaip „ABC News“ sakė gydytojas Sergejus Ryženko, ligoninė pavadinta  Mečnikovo vardu, Dniepre, už kelių valandų kelio automobiliu nuo mūšio lauko, dabar kasdien gydo 40–100 sunkiai sužeistų žmonių, o jo komanda per 24 valandas atlieka 50–100 chirurginių operacijų.

Pasak jo, daugelis šių operacijų yra amputacijos. Nuo plataus masto karo Rusijoje pradžios šios ligoninės medikų komandos amputavo galūnes maždaug 3000 karių.

Kaip pažymi Ukrainos kariškiai, Rusijos bepiločių orlaivių sprogimai dabar yra viena didžiausių grėsmių kariuomenei fronte.

Be to, Ukrainos pareigūnai perspėjo, kad sumažėjus karinei pagalbai iš Vakarų, senka artilerijos sviedinių atsargos. Tuo pačiu metu Rusijos kariuomenė turi daug didesnes artilerijos amunicijos atsargas, o tai reiškia, kad jos kariai pajėgūs pranokti Ukrainos pajėgas fronto linijose.

„Jei artimiausiu metu nepavyks susitarti dėl papildomo JAV finansavimo Ukrainai, vietos pareigūnai baiminasi, kad ukrainiečių karo aukų skaičius ir toliau augs“, – rašo „ABC News“.

 

Kaip pranešė WSJ, 2023 m. rugpjūčio mėn. nuo Rusijos invazijos pradžios nuo 20 iki 50 tūkstančių ukrainiečių neteko vienos ar kelių galūnių. Karo pradžioje pagrindinės amputacijų priežastys buvo sužalojimai, gauti per artilerijos ir raketų atakas. Dabar daugelis yra sužeidžiami, dėl  palei fronto liniją išdėstytų minų sprogimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(6)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: