Beveik visada pagal vieną scenarijų ir beveik visada be rezultatų. Ką svarbu žinoti apie Rusijos atakas  ()

Rusijos ginkluotosios pajėgos naudoja vis tą patį nelabai sėkmingą scenarijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė, rudenį perėmusi iniciatyvą iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, toliau bando ja pasinaudoti. Strateginės puolamosios operacijos forma 2024 m. žiemą yra tokia pati kaip ir 2023 m.: Rusijos ginkluotosios pajėgos vykdo daug smulkių smūgių visame fronte, tačiau niekur nesutelkia pakankamai pajėgų, kad įgytų triuškinamą persvarą. Nenuostabu, kad kol kas nė vienas iš šių puolimų nebuvo operatyviai sėkmingas, praneša portalas „Meduza“.

Visi nedideli puolimai užstringa Ukrainos gynyboje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos kartkartėmis atsiduria krizinėse situacijose, tačiau iki šiol – nepaisant amunicijos ir gyvosios jėgos stygiaus – jos atsilaikė prieš rusų puolimą ir netgi kontratakavo.

Rusijos puolimas buvo įmanomas dėl didelio – kai kuriais duomenimis, penkiskart didesnio – amunicijos sunaudojimo pranašumo. Be to, Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė į frontą perkėlė suformuotus rezervus. Šie ištekliai dabar iššvaistomi jokios operatyvinės vertės neturintiems smūgiams. Tačiau net ir toks išsekinimo mūšis žada Kyjivui didelių problemų.

Beveik visi ligšioliniai Rusijos ginkluotųjų pajėgų smūgiai vyksta pagal panašų scenarijų:

  • Pirmiausia puola šarvuočiai – juos palaiko artilerija, aviacija ir dronai.
  • Patyrę technikos nuostolių, bet pasiekę pirmuosius puolimo taikinius, Rusijos kariai bando įsitvirtinti prie naujų sienų pėstininkais. Šiame etape jiems trukdo tai, kad papildomos įrangos perdavimą į fronto liniją apsunkina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerija ir dronai.
  • Prireikus Ukrainos vadovybė į Rusijos kariuomenės puolimo vietą atitraukia rezervus.
  • Rusijos pėstininkai įsitvirtina ir stengiasi sulaikyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakas bei atlaikyti artilerijos ir dronų atakas.
  • Paprastai per visą šį ciklą pasistūmėjimas į priekį siekia kelis šimtus metrų, daugiausiai kelis kilometrus.
  • Rusijos vadovybė kaupia naujas pajėgas, bando slopinti Ukrainos pajėgų artileriją puolimo zonoje, o tada pakartoja puolimą – jau nuo naujų sienų.
  • Šiame procese abi pusės patiria didelių nuostolių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(8)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()