„Bum – ir kainos šoko aukštyn.“ Putinas aiškina, kodėl pabrango kiaušiniai (Video)  ()

Rusijos valdžia tiesiog laiku nesureagavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pranešė, kad, dėl padidėjusių pajamų, rusai pradėjo vartoti daugiau kiaušinių, todėl jie pabrango beveik 60 procentų, rašo „Moscowtimes“.

„Mūsų gamybos apimtys nesumažėjo. Vartojimas išaugo. Žmonių pajamos šiek tiek padidėjo. Pradėjo pirkti daugiau kiaušinių ir vištienos“, – susitikime su Tolimųjų Rytų verslininkais sakė Vladimiras Putinas.

Esant tokiai situacijai, anot jo, Rusijos valdžia tiesiog laiku nesureagavo ir neatvėrė kelio importui. „Bum – ir kainos šoko aukštyn. Todėl reikia būti labai atsargiems“, – pažymėjo prezidentas.

Reaguodama į kylančias kainas, vyriausybė gruodį leido į Rusiją importuoti 1,2 mlrd. kiaušinių. Tačiau tai yra nereikšmingas kiekis, palyginti su Rusijos gamyba, kuri siekia 45 milijardus kiaušinių per metus.

„Rosstat“ duomenimis, 2023 metais vištų kiaušiniai pabrango 59 proc. ir atsidūrė brangiausių maisto produktų sąrašo viršuje Rusijos vartotojų krepšelyje. Panašų augimą rodė tik pomidorai – 52% nuo metų pradžios. Trečią vietą pagal kainų augimą užėmė bananai: jie kainavo 46,5% brangiau nei prieš metus. Taip pat dviženkliu greičiu pabrango kopūstai (29%), vištiena (27,7%), obuoliai (20,7%), aviena (17,6%), agurkai (14,9%), morkos. 13,3 proc., kiauliena (12,9 proc.), runkeliai (12,5 proc.) ir cukrus (11,5 proc.).

 

Kiaušinių gamyba, „Rosstat“ duomenimis, nuo metų pradžios praktiškai nesumažėjo: lapkritį ji buvo tik 1,8% mažesnė nei prieš metus, o per 11 mėnesių suminė suma net išaugo – 1,9%.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(9)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: