Audra Europoje. NATO šalis reikalauja „saugumo garantijos“ Putinui  (1)

Slovakijos ministras pirmininkas pareikalavo iš Vakarų „saugumo garantijų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandalingasis Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico, atvirai besilaikantis prorusiškų pozicijų, pasižymėjo nauju antiukrainietišku išpuoliu. Jis parašė straipsnį, kuriame teisino Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir reikalavo iš Vakarų saugumo garantijų Putino režimui.

Fico straipsnį publikavo Slovakijos leidinys „Pravda“.

Vakarų politiką remiant Ukrainą Fico pavadino „žlugusia“.

Slovakijos premjeras bandė pateisinti Rusijos agresiją. Jis teigė, kad atsakomybę už tai kas nutiko turi prisiimti JAV. Fico staripsnyje rėmėsi melagingomis Kremliaus propagandos tezėmis apie „rusakalbių teisių pažeidimus“.

„Rusija į saugumo situaciją ir spaudimą Ukrainai prisijungti prie NATO sureagavo pažeisdama tarptautinę teisę ir naudodama karinę jėgą be tarptautinio mandato. Didelės šalys dažnai tai daro“, – rašė Fico.

Jis taip pat tvirtino, kad Vakarai neva trukdo Kyjivui sudaryti paliaubas su Maskva.

Slovakijos premjeras labai piktinosi tuo, kad Europa Rusiją laiko priešiška šalimi. Jis bandė įtikinti, kad visos sankcijos Rusijos Federacijai turi būti panaikintos, nes jos esą neveikia.

Slovakijos ministras pirmininkas taip pat paragino sustabdyti ginklų tiekimą Ukrainai veidmainišku pretekstu „sustabdyti kraujo praliejimą“. Jis ragino daryti nuolaidas agresoriui, atiduoti V. Putinui Ukrainą ir, be to, suteikti jam saugumo garantijas.

 

„Rusijai taip pat reikia saugumo garantijų. Turėtume grįžti prie pastarojo meto europietiškos retorikos, kad ES ir Rusija yra susijusios ir viena kitai reikalingos“, – rašė Fico.

Verta paminėti, kad į valdžią atėjus Fico, Slovakija visiškai nutraukė karinę pagalbą Ukrainai. Ministras pirmininkas tapo Kremliaus lobistu Europoje, nuolat ragindamas atšaukti sankcijas Rusijos Federacijai ir pagalbą Kyjivui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(35)
(-33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: