[ŽT] Žvilgsnis užgeso. Lukašenkos nedžiugina branduoliniai ginklai  ()

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka planuoja aptarti naują Baltarusijos saugumo doktriną, atsižvelgdamas į branduolinių ginklų gavimą iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusių opozicionierius, „Baltojo legiono“ vadovas Sergejus Bulba teigia, kad  vis dar nėra 100% patvirtinimo, kad Lukašenka gavo branduolinių ginklų. Anot jo, Lukašenka prarado bet kokį susidomėjimą branduoliniais ginklais.

Bulba mano, kad Lukašenka suprato, kad Rusija negrąžins to, ką Baltarusija atidavė po Sovietų Sąjungos pastipimo. Lukašenka neturi galimybės disponuoti taktiniais branduoliniais ginklais, net jei jie ir dislokuoti Baltarusijoje. Jis neturi absoliučiai jokios sprendimo priėmimo galimybės. Tai - tik Putino įrankiai Lukašenkos šalyje ir jis su jais net pažaisti negali.

„Praėjusiame KSSO posėdyje Sankt Peterburge, Rusijos žurnalistams paklausus apie branduolinį ginklą, Lukašenka blankiu žvilgsniu atsakė, kad jo nebedžiugina ši tema, nors šio proceso pradžioje jis džiaugėsi kaip vaikas, kad gavo žaisliuką, kuris leis jam vadovauti Baltarusijai iki dienų pabaigos“, – pabrėžė Sergejus Bulba.

 

Branduoliniai ginklai Baltarusijos gynybos doktrinoje bus nurodyti kaip rusiški.

(15)
(0)
(15)

Komentarai ()