„1000 per dieną.“ Siaubingi skaičiai. Ką atskleidė Ukrainos saugumas  (4)

„Tai tiesiog nevykdoma taip masiškai kaip 2022 m. spalio–gruodžio mėn.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai yra motyvuoti kovoti dėl pinigų, kasdien į kariuomenę patenka apie 1000–1100 žmonių.

​Tai interviu „RBC-Ukraine“ sakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Vadymas Skibickis.

„Tai skirta ir nuostoliams papildyti, ir rezerviniams pulkams formuoti. Bet to negalima vadinti paslėpta mobilizacija. Sakykime taip: jie mobilizuojasi. Tai tiesiog nevykdoma taip masiškai kaip 2022 m. spalio–gruodžio mėn.“, – paminėjo Skibickis.

Didžiausia jų motyvacija – pinigai.

„Iš tikrųjų rusai yra motyvuoti stoti į kariuomenę – tai atlyginimai, nes kriziniuose regionuose arba maži atlyginimai, arba darbo visai nėra. Rusijos karo belaisviai atvirai prisipažįsta, kad įstojo į armiją, nes moka, o jie turi „hipoteką, šeimą ir pan. Ir šis motyvas šiandien yra pagrindinis tiems žmonėms, kurie savo noru eina į mobilizaciją, pasirašo sutartis ir kovoja“, – sakė Skibickis.

 

Į klausimą, koks atlyginimas jiems mokamas, jis pasakė:

„Jie skirtingi. Viskas priklauso nuo to, kur yra padalinys ir ar jis vykdo kovines operacijas. Tačiau rusai aiškiai apibrėžė, kad už vieną karo veiksmų dieną prie jų atlyginimo pridedami papildomi 8 tūkst. (82 eurai). Per mėnesį jie gauna maždaug 220–250 tūkstančių rublių (2277-2588 eurų). Tai tie, kurie tiesiogiai dalyvauja karo veiksmuose pirmoje fronto linijoje“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(31)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: