[ŽT] Propaganda prašovė pro šalį. Putino išgirtasis stebuklas nuvylė net kinus  ()

2018 m. Putinas pristatė viršgarsines raketas „Kinžal“ kaip stebuklingą ginklą, neturintį analogų ir galintį sunaikinti priešraketines sistemas. Tačiau karas Ukrainoje parodė, kad taip nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė tiesiogine prasme įrodė, kad rusiški ginklai, kurie neva neturi analogų, yra mitas. O kinai padarė išvadą, kad raketos, kuriomis Rusija kone kasdien gąsdina ukrainiečius, yra neveiksmingos.

Šanchajuje leidžiami kariniai žurnalai paskelbė kritiškų straipsnių apie Rusijos raketas. Nors tai nėra oficiali Kinijos komunistų partijos pozicija, valdžios institucijos patvirtina šių žurnalų pranešimus.

Kinai karą Ukranoje vertina kaip naujų ginklų bandymų poligoną ir nori sužinoti, kurie iš naujų karinės pramonės gaminių būtų veiksmingi potencialiame kare prieš Jungtines Valstijas. Jie yra nusivylę Rusijos raketomis „Kinžal“ ir dabar pasikliauja savo hipergarsinėmis raketomis „Dōngfēng“ (Rytų vėjas).

 

Kinijos analitikai padarė išvadą, kad „Kinžal“ neatsilaiko prieš „Patriotus“, o rusiškos raketos mūšio lauke tiesiog nuvylė, nepaisant Maskvos propagandos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: