„Idėja pasiteisino 100%. Šoigu išsigando labai rimtai.“ Genialu, ką padarė Ukraina  (8)

Ukraina sugebėjo išgąsdinti Šoigu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Masinis automatų dalijimas Kyjivo gyventojams, kai miestui grėsė Rusijos ginkluotųjų pajėgų įsiveržimas, suvaidino svarbų vaidmenį. Tai pakirto Putino armijos pasitikėjimą savimi.

Tokį pareiškimą padarė Aukščiausiosios Rados valdančiosios frakcijos „Liaudies tarnas“ vadovas Davidas Arachamija, kalbėdamas su žurnalistais. Filmuotą medžiagą galima pamatyti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Jis patikina, kad idėja išduoti automatinius šautuvus Kyjivo gyventojams priklauso tuometiniam šalies Vidaus reikalų ministerijos vadovui Denisui Monastyrskiui. Jis tikino, kad, viena vertus, tai suteiks pasitikėjimo Kyjivo gyventojams ir sustabdys žmonių bėgimą iš miesto, kita vertus, tai išgąsdins agresorių. Rusai suprastų, kad miesto lengvai neužims, nes ukrainiečiai juos apšaudys iš visų kampų. Jo idėja pasiteisino 100 proc., tikina Arachamija.

Tuomet „Liaudies tarnų“ vadovas dalyvavo Stambulo derybose su Maskva. O automatų klausimas tada buvo iškeltas pokalbyje su Rusijos gynybos ministro pavaduotoju Aleksandru Fominu.

„Šoigu pavaduotojas paklausė: „Ką jūs naudosite, kad pasipriešintumėte?“ Ir aš atsakiau, kad šiuo metu, kol mes su jumis kalbamės (šiek tiek pagražinau, žinoma), jau išdalinta pusė milijono automatų, o kai šiandien baigsime, jų bus daugiau nei milijonas. O kai išvažiuosim, jų bus jau du milijonai. Pasakiau, kad neturite jokių šansų užimti miestą. Ir tai pasiteisino“, - pasakė Arachamija.

 

Priminsime, kad galiausiai Rusijos armijai nepavyko įžengti į Kyjivą. Rusai bėgo iš Kyjivo srities ir visos šiaurinės Ukrainos dalies, susidūrę su įnirtingu ukrainiečių pasipriešinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(436)
(10)
(426)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (8)

Susijusios žymos: