Pataiko į monetą už kilometro. JK sukūrė „ginklą iš ateities“ (Foto)  ()

Ginklo nuotolis yra įslaptintas, tačiau jis „gali pataikyti į bet kurį matomą taikinį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK atliko pirmąjį sėkmingą nukreiptos energijos lazerinio ginklo (LDEW) „DragonFire“ bandymą prieš ore esančius taikinius.

Tai pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

„DragonFire“ sistema pirmą kartą galingu šūviu sunaikino oro taikinius poligone Škotijoje.

„DragonFire“ nuotolis yra įslaptintas, tačiau Didžiosios Britanijos gynybos ministerija nurodė, kad „jis gali pataikyti į bet kurį matomą taikinį“. Jis  veikia tokiu tikslumu, kuris prilygsta 1 svaro monetos numušimui iš 1000 m.

„Nukreiptos lazerinės energijos ginklai gali smogti į taikinius šviesos greičiu ir panaudoti intensyvų šviesos spindulį, kad prasiskverbtų pro taikinį, o tai gali sukelti struktūrinę žalą arba dramatiškesnius rezultatus, jei kovinė galvutė pataikys į taikinį“, – nurodė Gynybos ministerija.

 

Taip pat nurodoma, kad 10 sekundžių „DragonFire“ veikimo kaina prilygsta valandai naudojant įprastą šildytuvą. Todėl šie ginklai gali tapti ilgalaike, nebrangia alternatyva tam tikroms užduotims, kurias šiuo metu atlieka raketos. Gynybos ministerija patikslino, kad lazerio eksploatavimo kaina paprastai neviršija 10 svarų sterlingų už vieną šūvį.

 

Jie pridūrė, kad „DragonFire“ ginklų sistema yra Gynybos ministerijos ir pramonės bendros 100 milijonų svarų sterlingų investicijos rezultatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai ()