2024 vasara. Rusija kažką ruošia. Kas vyksta  ()

Ukraina puikiai žino galimo Rusijos puolimo keliamą grėsmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024-ųjų vasarą Rusija gali planuoti naują didelį puolimą visoje fronto linijoje. Galimas ir naujas bandymas užimti Kyjivą. Nors greičiausiai tikslas bus visiškai užgrobti Donbasą, Chersono sritį ir Zaporižią.

„Financial Times“ leidinys apie tai rašė, remdamasis Ukrainos saugumo pareigūnais. Kartu žurnalistai tvirtina, kad šiuo metu nei Kyjivas, nei Maskva neturi resursų didelio masto proveržiams.

Leidinys rašo, kad Ukraina puikiai žino galimo Rusijos puolimo keliamą grėsmę. Štai kodėl Kyjivas palaipsniui pereina prie „aktyvios gynybos“ strategijos.

Tai reiškia stabilų pozicijų laikymą kartu su silpnųjų priešo gynybos taškų paieška. Tai lydi didelio nuotolio oro smūgiai į priešo užnugarį.

Tokie veiksmai turėtų leisti Ukrainai sustiprinti savo jėgas ir pasiruošti 2025 m. Tada kitas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas „turėtų daugiau galimybių“, rašo leidinys. Beje, tą pačią strategiją palaiko ir Vakarai.

 

Būtent Vakarų sąjungininkų parama bus raktas į sėkmingą šios strategijos įgyvendinimą. Leidinys cituoja Vakarų pareigūnus, kurie taip pat teigia, kad Kyjivas turi „viską, ko reikia“ gerai gynybai nuo priešo.

Tuo pat metu teigiama, kad gynyba be vietinių kontratakų gali suteikti iniciatyvą Rusijai. O tai savo ruožtu leis Putinui parodyti pasauliui, kad Ukraina neva nepajėgi laimėti karo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(4)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: