„Porošenka organizuoja perversmą prieš Zelenskį“  ()

Rusų juokdariai Vovanas ir Leksus buvusio Ukrainos prezidento Petro Porošenkos vardu kreipėsi į Tarptautinio legiono narius, kad užverbuotų juos į privačią armiją vardan „revoliucijos Ukrainoje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė laikraštis „The Kyiv Independent“ po pokalbio su trimis Tarptautinio legiono nariais, kurie tapo rusų pokšto aukomis.

Pasak leidinio, vienas iš buvusių Tarptautinio legiono kovotojų pasakojo, kad sausio 9 d. vykusio pokalbio su P. Porošenka pabaigoje viskas buvo ne taip - ryšys buvo blogas, o vaizdo įrašas nuolat strigo - penktojo prezidento lūpos neatitiko jo sakomų žodžių, kai kurie jo gestai tarsi kartojosi.

Dar įtartiniau buvo tai, kad pašnekovas klausinėjo apie silpnąsias vietas fronto linijoje, verbavimą į legioną, karių atlyginimus ir karių moralę.

Tada pokalbio tonas pasikeitė: laužyta anglų kalba pašnekovas pavadino prezidentą Vladimirą Zelenskį diktatoriumi ir paklausė: „Ar esate pasirengę likti su manimi, kai kovosime prieš Zelenskio administraciją?“

Pasak kovotojų, skambučių buvo keletas - juose Porošenka vilkėjo tuos pačius drabužius ir buvo toje pačioje vietoje.

Visi trys pajuto kažką įtartino, tačiau du nusprendė pažiūrėti sutartį ir, jei bus kažkas negerai, atsisakyti.

Taigi pabendravę su Porošenka, du Tarptautinio legiono kovotojai atvyko į Porošenkos biurą Kijive - kur, žinoma, jų niekas nelaukė ir neįleido. Jiems buvo pasakyta, kad tai - klastotė.

Vovanas ir Leksus, kurių tikrieji vardai yra Vladimiras Kuznecovas ir Aleksejus Stoliarovas, yra rusų juokdariai, garsėjantys tuo, kad apgaudinėja garsius visuomenės ir politikos veikėjus netikrais vaizdo įrašais ir telefono skambučiais.

 

Pokštininkų skambučiai, be kita ko, buvo nukreipti prieš buvusį Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Borisą Džonsoną, buvusią Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, Lenkijos prezidentą Andžejų Dudą ir kitus politikus, įmonių vadovus ir garsenybes.

Rusijos pokštininkai pateko į laikraščių antraštes, kai paviešino pokalbį su Italijos ministre pirmininke Giorgia Meloni, kuriame ji sakė, kad yra labai pavargusi nuo Rusijos karo prieš Ukrainą. G. Meloni tikino, kad kalbėjosi su Afrikos Sąjungos komisijos vadovu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(3)
(17)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: