„Ypač pavojingas ginklas.“ Bauginanti žinia Lietuvai iš Baltarusijos  (1)

Baltarusija iš Rusijos gavo dar daugiau ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija iš Rusijos gavo „Iskander“ komplekso taktinių branduolinių raketų, pranešė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, apsilankęs automobilių gamykloje Minsko srityje, praneša „RIA Novosti“.

„Gavome daug amunicijos, pirmiausia raketų“, –  pridūrė A. Lukašenka.

Jo kreipimosi į įmonės darbuotojus fragmentą paskelbė „Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“, glaudžiai susijęs su Baltarusijos prezidento spaudos tarnyba.

„Turiu padėkoti rusams: pernai jie mums labai padėjo. Čia kalbu [ne tik] apie branduolinius ginklus, kurie visus pastatė į vietą... Tokias sistemas, kaip „Iskander“, mes gavome iš rusų už jų lėšas“, –  sakė Baltarusijos vadovas.

Jis pabrėžė, kad naudojant šiuos ginklus reikia „griežtai laikytis protokolo“ ir gauti aukštų pareigūnų pritarimą.

„[Tai] ypač pavojingas ginklas... Pasirašiau įsaką, kaip naudoti šiuos ginklus. Jis gali būti taikomas tik gavus prezidento sutikimą. Ten dalyvauja gynybos ministras ir Generalinio štabo viršininkas. Kiekvienas turi savo funkcijas... branduolinius ginklus panaudoti dar sunkiau“, –  sakė Lukašenka.

Antradienį, sausio 16 d., Baltarusijos gynybos ministras Viktoras Chreninas paskelbė, kad Minskas ketina pakeisti savo karinę doktriną, kad būtų leista naudoti branduolinius ginklus; praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai čia pirmą kartą buvo dislokuotos Rusijos branduolinės galvutės.

 

Branduolinių ginklų išdėstymas Baltarusijoje, kuri ribojasi su Lenkija, Latvija ir Lietuva, ir kurios siena nuo Ukrainos sostinės nutolusi mažiau nei 200 km, sukėlė tarptautinį susirūpinimą.

Rusijos atsiųsti branduoliniai ginklai yra taktiniai ginklai, skirti naudoti mūšio lauke, jų veikimo nuotolis palyginti mažas, o galingumas – palyginti nedidelis.

Neaišku, kiek ginklų buvo dislokuota Baltarusijoje, ir ne iš karto aišku, ar į naująją Minsko doktriną bus įtrauktas Rusijos ginklų naudojimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(78)
(-64)

Komentarai (1)