„Mes tiesiog nepranešame.“ Ukraina traukiasi. Kas nutiko  ()

„Priešui neleidžiama veržtis toliau.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-22 „Mes tiesiog nepranešame.“ Ukraina traukiasi. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos patvirtino informaciją apie išėjimą iš Charkivo srities Krochmalnės kaimo. Iš šio mažo kaimo kovų metu nieko neliko, bet Kremliaus propaganda iš to stengiasi išpūsti didelę pergalę.

Sausio 21 dieną apie tai kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadovybės atstovas spaudai pulkininkas leitenantas Volodymyras Fitjo.

Fitjo pažymėjo, kad karių išvedimas buvo svarbus žingsnis siekiant išsaugoti Ukrainos karių gyvybes.

Pasak Fitjo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos traukėsi iš Krochmalnės į iš anksto paruoštas įtvirtintas pozicijas. Faktas yra tas, kad kovų metu iš šio kaimo beveik nieko neliko. Nebuvo prasmės kovoti už šiuos griuvėsius.

„Krochmalnė – tai kaimas, kuriame iki didelio masto karo pradžios gyveno 45 žmonės. Sakykime taip: ten buvo penki namai. Ir šiuos penkis namus sugriovė Rusijos agresorius. Mūsų tikslas – išgelbėti Ukrainos gynėjų gyvybes, jų pozicijos buvo perkeltos į paruoštas atsargines pozicijas, kur jie dabar toliau laiko gynybą“, – sakė Fitjo.

Jis patikslino, kad Ukrainos kariuomenės prioritetas išlieka karių gyvybių išsaugojimas. Atsitraukimas į kitą gynybos liniją nekelia grėsmės kaimyniniams daliniams.

 

Apskritai, pridūrė kariškis, fronto linija šiame etape išlieka mobili. „Priešui neleidžiama veržtis toliau... Mes tiesiog nepranešame, kai atkovojame apie 100 ar 200 metrų“, – pažymėjo Fitjo.

Sprendžiant iš Rusijos Z-kanalų filmuotos medžiagos, Krochmalnę užėmė „Štorm Z“ dalinio kaliniai. Jie suformuoti iš nusikaltėlių, kuriuos Rusijos gynybos ministerija verbuoja iš Rusijos kalėjimuose mainais už malonę. Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadai negaili kalinių gyvybės, naudodamiesi jais karščiausiuose fronto sektoriuose kaip patrankų mėsą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(5)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: