„Narvoje pasirodo „žalieji žmogeliukai“. Visame pasaulyje panika.“ Piontkovskis skelbia didžiulę audrą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-23 14:10
Jei Europa paisims Ukrainos finansavimą ir apginkluos tinkamai - to nebus. Kitu atveju - bus, bet ne taip greitai.
cave_dweller 2024-01-24 13:23
Kliedesiai Toks jausmas, kad visi pasaulio "ekspertai" rungtyniauja kuris baisesnę istoriją su Trump sugrįžimu sukurs. Smagu bus stebėti kaip vartysis kai "ekspertinės pranašystės" sutaps nebent su jų įsivaizduojamu paraleliniu pasauliu. Pirmyn tovariščiai, nestabdykit, tikiu kad tai dar ne jūsų fantazijų ribos
Benediktas 2024-01-24 13:35
Jau kad Ukrainą užpuolė ir stengiasi užkariaut - jau yra katastrofa. Daugiau nei pusė milijono žmonių suluošinta ir kokie 300 t. mirė. Jei tau ne - tai gal tu gyveni paralelinam pasaulyje?
donatasv 2024-01-24 15:21
Šiuo atveju kalba eina apie nato užpuolimą su trumpo atėjimu, prie ko čia Ukraina ir bėdos susijusios su ja? Bet šio eksperto aprašomas scenarijus nėra tiesioginis ruskio nato užpuolimas. T.y. +/- bandoma pritempinėt prie 2013 metų Ukrainos scenarijaus. Toks scenarijus įmanomas bet bent jau Lietuvoje jis būtų gesinamas visais įmanomais būdais. Čia niekas neleis įžygiuoti ir susitempti technikos taip kaip buvo Ukrainoje. Kur Ukraina rėkė ir rodė įrodymus visiems "čia iš rusijos viskas pareina", o visam vakarų pasauliui buvo dzin. Bent jau kaip teigia mūsų valdžia, kariuomenė turėtų reguoti iškart. Čia tiesiogine ta žodžio prasme Ukrainos propaganda. Scenarijus įmanomas bet tam manau bent jau Lietuva pasiruošusi.
Magnus 2024-01-24 15:23
Ukrainos situacija visai kitokia. Aš tau jau ne vieną kart sakiau, jog jei netiki visokiom konspiracijų teorijom, ir pasaulis nėra valdomas masonų ir karai nėra sukeliami tyčia, tik tam kad valdyti populiaciją visame pasaulyje ar ją mažinti ir tt. Tai NIEKAS nepuls jokių baltijos šalių ar tos pačios Suomijos. Nėra tie rusai tokie blogi kaip tau atrodo ir niekas Nenori užkariauti visos europos. Rusų oligarchai nori Itališko bei Ispaniško vyno bei graikiško maisto jų nuostabiose salose! Tų pačių Iphonų, BMW bei keliauti ir pirštis savo moterim prie eifelio bokšto. Su paprastinta versija: Ukraina buvo ruso kišenėje visą laiką, daug pinigų ir laiko sukišta. Tiek europa tiek Jav kišosi į ukrainą dėl įvairios naudos sau, bei kaikurie Ukrainiečiai norėjo praturtėti ir nebemokėti rusui, ir prasidėjo visa sumaištis 2014. Rusai nenorėjo paleisti Ukrainos su viskuo į ką investavo. Ukraina siekė energetinės nepriklausomybės nuo rusijos, ko pasekoje rusai būtų praradę ne tik investicijas bet ir konkurentą butų įgyję pašonėje. Nesakau, kad rusai teisingai elgėsi nepaleisdami, bet daugybės įtakingų rusų EGO buvo užgauta. Ukrainiečiai elgėsi drasiai, nes kažkas jiems žadėjo ir garantavo saugumą jei stos prieš rusą. Pridėkim dar tai, kad krymo tiltas buvo pastatys, o tai kainavo labai nemažus pinigus. Rusai, nenorėjo pyktis nei su europa nei su JAv, dėl to tuos "žalius žmogeliukus" ir naudojo, bet kadangi įtakingos jėgos vistiek stengėsi pasiimti visą Ukrainą į europos pašonę nepalikdama rusui nei Donbaso nei Krymo, Putinas nebegalėjo delsti. Teko įvesti armiją, tam kad išvalyti tuos kurie nusiteikę prieš rusus. Ir dabar turime tą ką turime. Nieko panašaus su Lietuva ar kitomis ES valstybėmis nėra.
Benediktas 2024-01-24 20:15
Vienam - tai Ukrainos bėdos, kitam - Rusija per daug investavo į Ukrainą. Jei Ukraina bus okupuota - kalte, ivesticijos - nekeičia okupacijos fakto. Pasiimkit žemėlapį ir pasižiūrėkit, kaip keičiasi mūsų apginamumas, kai Ukraina okupuota ir kai - ne. Jei Rusai laikys kariuomene pietrytineje Lenkijos dalyje. O puls mus - Lenkai saugos savo sienas. Vokieciu viena brigada nieko nepadarys, o musu tik 30t. Kol pas mus vaziuos pagalba, suvalku koridorius jau bus uzimtas ir Baltijos valstybese jau bus 500t. kariu, kuriu raketomis neismusi. , kur dabar vyks. NATO net negali pratyboms surinkti ir parodyti bent 300t karių per visas valstybes. Kur viena Ukraina gal milijoną surenka. Kaip jie kariaus rimtą karą, jei jie net nepabando sukoordinuoti didesnį skaičių karių? NATO niekad nekariavo su valstybe, kuri surenka 300-500t karių ir kuri nesaugo savo karių gyvybių.
Hmz 2024-01-24 20:42
Kuo tasai energetinės nepriklausomybės siekis pasireiškė 2014 metais? Ir kurias investicijas Rusija būtų praradusi?
donatasv 2024-01-24 22:13
Prieš maidaną Ukrainos valdžia pradėjo pyktis su rusais ir mėtytis tai mes eisim su vakarais, tai vėl pareina pas ruskį. Visa tai nepatiko putkinui ir jo aplinkai prasidėjo pykčiai. Ukraniečiai pagrasino ruskiui, kad pradės išgaudinėt dujas juodojoje jūroje. Su vakarų kompanijomis pasirašė kontraktus ir pastatė platformas. Ruski platformas buvo užėmęs Ukraina iškrapštė iš ten juos.
Magnus 2024-01-25 10:48
Tu mažiau sąmokslo teorijų klausykis. Kas toliau? ateivių invazija? Koks tikslas rusijai pulti europą? visiškai jokio. Kai tuo tarpu pulti ukrainą buvo kone butinybė žiūrint iš ruskio pusės. Viską ten kontroliavo dešimtmečiais, sudegino 4 milijardus krymo tilto statybai, o čia pist (ištiktukas) viską ukraina pasiema ir pirštą vidurinį parodo. Kaip putinas būtų atrodęs prieš visokius dagestanus ir tt? Taip Ukrainai reikia padėti, taip ukraina gali ir turi pati rinktis kokiu keliu keliauti. Ir taip, tikimės Ukraina atsikovos viską. Kas dėl Lietuvos ar Europos ginybos, tai žinoma jog reikia turėti savo armiją, žinoma jog reikia ruoštis ginybai, bet nereikia perdėti.. nereikia mobilizuoti visos šalies, minuoti pasienį ir kasti apkasų sistemas visoje šalyje. Turi save pateikti taip, jog priešas pažiūrėjęs į tave suprastų jog "sausas ne išlips", o ne kad bus sunaikintas jei prisilies. Taip pat kaip ir tu savo asmenineme gyvenime? Juk tave bet kada kas nors gali užpulti. Ar tu kas dien po 3valandas sporto salėje praleidi, mokaisi bokso, kikbokso ,jiu jitsu bei poto 2 valandas į šaudyklą varai pagerinti savo ginklo valdymo įgudžius? Tam, kad niekas neturėtų šansų tavęs įveikti? Ne. palaikai savo fizinę formą tokiame lygyje, kad niekas negalvotų jog tave galima lengvai įveikti "nesušlapus".
Hmz 2024-01-25 13:01
pereiti tik prie rusiškų dujų, nes taip labiausiai apsimokėjo.
Benediktas 2024-01-25 13:26
Magnus nežino, kad Rusija visada randa pateisinimą, kodėl užpuolė. Tau nereikia mums aiškinti Rusijos puolimo motyvacijos. Kam reikia pulti? Nes imperija visada turi plėstis , reikia išorinių priešų ir pergalių arba žlunga. Jei įvyktų stebuklas ir neliktų išorinių priešų ir išorinių pergalių ir būtų taika, su niekuo nekariautų, žmonėms iškiltų klausimas, kodėl taip ch*****i gyvenam. Tada jau reikėtų į gulagus sodinti rusus ir palikymo neliktų. Tada ir kariuomenei patogiau nuimt carą, kuris neturi palaikymo iš žmonių. Taip buvo Stalino laikais, po pergales II pasauliniame kare, kai neliko priešų. Paskui Staliną nunuodino.
Magnus 2024-01-25 13:40
Čia iš filmų išpersta nesąmonė. Tai europos sąjunga irgi imperija? Kažin, mes Lietuviai įsisavinę Europos investicijas galim išstoti iš sąjungos? Kaip UK, NATO liksim, kad ruskis nepultų plėsdamas imperiją tik iš EU išeisim.
Benediktas 2024-01-25 13:49
Imperija - kai visa valdzia sukoncentruota vieno ar keliu zmoniu rankose, kurie nekeiciami, arba perduoda valdzia patys, kam jiems atrodo tinkama. Visa valdzios esme - likti valdzioje, bet kokiais metodais. lengviausias metodas - visada tureti isoriniu priesu, jei ju nera - susikurti patiems. Na ir puldineja kamynus. Nieko nepriima į NATO ir ES. Valstybe turi dar labai pasistengti, pati rodyti nora, kad ten priimtu. Tik aititikus daug kriteriju priims i ES ir NATO. į imperijas savo noru niekas neina.
Dannas3 2024-01-25 13:53
Hmz jeigu tuo metu neisgavo, nereiskia, kad nebutu pradeje isgauti po tarkim 10 ar 20 metu su vakaru investicijomis. Kiek atsimenu, butent tose teritorijose, kurias uzeme rusai, iskaitant jura, buvo atrasti dideli duju klodai. Laisvai uztektu, kad Ukraina taptu nauja kolonele europai. Rusai, savaime suprantama, negalejo to leist. Aisku cia tik vienas is okupacijos tikslu. Ka Magnus parase, tai cia copy paste amerikos desinio flango apzvalgininku mintys. Kad rusams tereikejo krymo ir vandens tiekimo i ji ir kad savo tiksla jie jau pasieke ir nieko jiems daugiau nereik. Tik sitas samprotavimas, turi silpnybe, nes puikiai pamenam, koks buvo pradinis tikslas, kai bande uzimt Kiyva jau pirmom karo dienom. Norejo paverst visa Ukraina marionetine valstybe. Kita vertus, zvelgiant is dabartines perspektyvos ir Benedikto pasidalintas zemelapis atrodo nlb realistiskai, nes viska, ka ruskiai sugebejo, per si laika, tai per bilekokius nuostolius uzimt tik maza dali zemiu. Turetu, nutikt, kazkas baisaus, jog jie sugebetu uzimt visa Ukraina. Manau ir vakarai sito neleistu. Aisku, tamsiausiam scenarijuj, jei rusams pavyktu uzimt Ukraina, plius amerikieciams nusimuilinant nuo Nato isipareigojimu, tikrai nereik but naiviems, kad jie ir baltijos saliu nepradetu judint.
Benediktas 2024-01-25 14:01
Aš kalbu apie pesimistinius variantus, taip dirba kariuomenes. Visi megsta kalbeti apie 'realistinškus', bet tie realistiniai daznai buna optimistiniai, niekuo neparemti, neturint duomenu, kai yra daug nezinomuju - nera jokio realistisko scenarijaus. Neaisku, ka išrinks Amrikoje, neaisku kiek ES padidins ginklu gamybą, bei ar neatsiras daugiau 'Vengriju' bei 'Slovakiju'. Bei niekas nezino, ar nekils karai kitur, kur reiks vakaru pagalbos. Nesu tikras net ar Lietuvoje neateis Karbauskis į valdžią - butume, kaip Vengrija.
Magnus 2024-01-25 14:59
Taikliai. Va būtent jog Janukovičius stengėsi Ukrainą išlaikyti ruso kišenėje bei skątino nesiekti energetinės nepriklausomybės, tai jo pro-Europietiškiems oponentams ir nepatiko, todėl ir įvyko visi tie įvykiai 2013-2014, dėl ko Janukovičius pabėgo į rusiją užvirus katilui.
Magnus 2024-01-25 15:12
Tai jiems tik to ir tereikėjo, bet Ukrainieičiams nepatiko jog jų žemes taip lengvai buvo atimtos, todėl karas ir vyko visą laiką nuo 2014m įvairaus intensyvumo. Ukrainiečiai niekada nebūtų leidę užgrobti krymo ir nebereikalo, čia jų žemės... Taip kad putinui nieko kito neliko tik "denacifikuoti" ir nuginkluoti visą Ukrainą , kad tas karas bei puldinėjimas baigtūsi. Nors kai dabar pagalvoju.. tai greičiausiai putinas tiesiog pasimovė ant provokacijų.
Dannas3 2024-01-25 17:38
Labai abejoju ar kazkokie mini apsisaudymai 2014-2021m turejo nors kiek itakos putino planams. Krymas ir kitos uzimtos zemes jau buvo de fakto rusijos ir neatsimenu ar ukrainieciai ka nors butu planave grandiozinio, kad atsiimti jas. Konfliktas galejo laisvai but isaldytas desimtmeciams ir kada nors prie palankesnes politines situacijos rusams, krymas butu pripazintas jiems. Lengvos vakaru sankcijos realiai ir buvo pirmas zingnis link to.
Benediktas 2024-01-25 17:45
Zelenskis kaip tik buvo isrinktas ukrainiečių, nes savo programoje žadėjo susitarti su Putinu taikiu budu isspresti 'konflikta'. Niekas ten nieko nesaude is Ukrainos puses. Magnus persistengia bandydamas irodyti Rusijos puolimo teisumą.
donatasv 2024-01-25 18:07
Šeip magnus yra teisus. Dėl to, kad rusija puolė dėl bapkių. Bet Ukraina karo neprovokavo, kad tai įsipliekstų visos šalies mastu. Čia ruskiui netik bapkės rūpėjo bet ir įtakos zonos. Visas šis Ukrainos nepaklusnumas skatino ir kitas šalis atsiplėšti nuo ruskio ir eit su vakarais. Baltarusija yra to puikus pavyzdys. Tai galima sakyt tapo nekontroliuojama situacija ir putinui nieko kito nebeliko leist imperijai griūti ir rodyt savo silpnumą arba eit iki galo ir pradėt tvarkyt reikalus ginklu. Visada sakiau Ukrainą valdė mafijozai kaip ir putinas žmonės šiuo atveju Ukrainoje parodė vietą tironui ir toliau rodo. Pagal mano scenarijų ir interesus aš nelabai įsivaizduoju kuom ruskis užpuls vakarus ir kokią naudą iš to gali gaut. Kiauras pralaimėjimas tiek ginklais, tiek žmonėmis, tiek bapkėmis ir galimybėmis. Pult Ukrainą galima rasti ne vieną priežastį bet ir čia apsiskaičiavo labai smarkiai. Ką toliau bus dar durnesnis lr eis į vakarus?