„Milijonas žmonių į minusą.“ Tai katastrofa  (1)

„Žmonės nemato ateities.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo ir politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas) savo „Telegram" tinklaraštyje rašo, kad jau penktus metus iš eilės mažėja vietinių šalies gyventojų skaičius ir šalis yra ant demografinės katastrofos slenksčio.

Tyrimas „Lygybė. Žiniasklaida“ gana įtikinamai parodė, kad esminis gimstamumo mažėjimo Rusijoje veiksnys yra socialinė žmonių, o ypač jaunimo, demotyvacija. Jokie raginimai ir joks teroras (tiek moralinis, tiek administracinis, pavyzdžiui, abortų draudimas) negali ištaisyti situacijos.

Priežastis paprasta – žmonės nemato ateities. Jie nemato nei savęs, nei savo vaikų šioje ateityje. Materialinė pusė, be abejo, taip pat svarbi ir labai prisideda prie vaikų gimimo demotyvacijos. Žmonės nejaučia stabilumo, negali planuoti savo gyvenimo. Kaip įmanoma kažką planuoti, jei bet kurią akimirką gali būti dėl nežinomos priežasties įmestas į kalėjimą, išmestas iš šalies arba paliktas mirti svetimuose laukuose.

Būtent jaunimas yra žiaurių valdžios eksperimentų šaltinis. Kokie gali būti vaikai?

Tuo pat metu jau penktus metus iš eilės mažėja vietinių šalies gyventojų skaičius. Mirtingumas reguliariai viršija gimstamumą.

Jei tuo pat metu nuolat vyrauja darbo jėgos trūkumo krizė, galima konstatuoti, kad šalyje vyksta demografinė katastrofa. Ir tai ne emocinis vertinimas, o visiškai racionalus pačios nelaimės sampratos apibrėžimas, kai dėl nedidelio pokyčio vyksta dideli sistemos poslinkiai.

 

Atrodytų, na ir kas, kad 145 milijonai gyventojų sumažės 250 tūkstančių žmonių, kaip 2023 m. Ir net jei šis nuosmukis tęsis penktus metus iš eilės – na, milijonas žmonių į minusą.

Mažiau nei procentas. Tačiau net ir toks nedidelis pokytis išprovokuoja didelio masto darbo krizę šalyje. Tai tiksliai kalbama apie katastrofą – tai yra, sistema tiesiogine prasme yra ant jos slenksčio.

Ir tai leidžia teigti, kad tolesnis skaičiaus mažėjimas lems vis spartėjančius ir vis platesnius neigiamus procesus šalyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: