„40% BVP.“ Pabudo karo monstras. Skelbiamas pavojus visai Europai  (1)

Putinas turi didelių planų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinis-pramoninis kompleksas aktyviai didina ginklų ir amunicijos gamybą. Vakarai pagal šį rodiklį vis dar atsilieka, tačiau taip pat pradeda aktyviai judėti.

Tai teigiama naujame „The Telegraph“ straipsnyje.

Žurnalistai atkreipė dėmesį į sparčią Rusijos militarizaciją. Iževske visas prekybos centras buvo paverstas mokslinių tyrimų ir plėtros centru, gaminančiu karinius dronus „Lancet“. Tai vienas iš daugelio pavyzdžių. Rusijos karinis-pramoninis kompleksas sparčiai plečiasi, nes Maskva įsitraukė į išsekinamąjį karą Ukrainoje.

Maždaug 40 proc. Rusijos BVP dabar išleidžiama karui. Tai kelia didelę grėsmę ne tik Ukrainai, bet ir Europai.

Oficialiai Rusijos Federacija padidino karines išlaidas nuo 2,7 proc. BVP 2022 m. iki 3,9 proc. 2023 m. ir 6 proc. 2024 m. Tačiau šie skaičiai greičiausiai yra daug didesni, nei prisipažįsta Rusijos valdžios institucijos. Jos taip pat tikina, kad padidino tankų gamybą 350 proc., o BMP – 360 proc. Šiuo metu to pakanka karo su Ukraina nuostoliams padengti, bet ne tiek, kad sustiprintų savo kariuomenę.

Rusai ypač aktyviai didina sviedinių gamybą. Tikimasi, kad artimiausiu metu jie gali pasiekti 2 mln. artilerijos amunicijos gamybą per metus. Be to, Iranas ir Šiaurės Korėja taip pat vykdo tiekimą Rusijos kariuomenei.

 

Palyginimui, Europa iki 2023 m. vasario mėn. pagamino apie 300 tūkst. sviedinių per metus.

Ekspertai pažymėjo, kad Rusija yra visiškai pajėgi pralenkti Vakarus amunicijos gamybos srityje. Tačiau kalbant apie rimtesnius ir aukštųjų technologijų ginklus, Maskva atsilieka.

Kol kas Rusijos karinio-pramoninio komplekso gamybos apimtys yra nepakankamos proveržiui kare su Ukraina, tačiau tokia grėsmė egzistuoja.

„Rusai kalba apie savo gynybos pramonės mobilizaciją per ateinančius 3 metus, o tai reiškia, kad jie planuoja kariauti mažiausiai 3-4 metus“, – sakė vienas gynybos šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(34)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: