„Jei kris Ukraina, reikalausime Užkarpatės“. Ukrainos gviešiasi dar viena šalis  (1)

Politinės partijos „Naša Batkivščina“ lyderis mano, kad Ukraina gali pralaimėti karą su Rusijos Federacija, o karinį konfliktą šalies teritorijoje esą išprovokavo tarptautinis investicijų fondas „BlackRock“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-29 „Jei kris Ukraina, reikalausime Užkarpatės“. Ukrainos gviešiasi dar viena šalis  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ultradešiniųjų partijos „Mi Hazank“ lyderis Laszlo Toroczkai sakė, kad Ukrainos pralaimėjimo kare su Rusija atveju oficialus Budapeštas pretenduos į Užkarpatę. Tai politikas sakė šeštadienį, sausio 27 d., kalbėdamas kasmetiniame judėjimo „Tėvynė mūsų“ renginyje Budapešte, praneša „Index“.

„Jei dėl karo Ukrainos valstybingumas nutrūks, „Naša Batkivščina“, kaip vienintelė partija Vengrijoje, pretenduos į Užkarpatę“, – sakė Toroczkai.

Vengrijos politikas taip pat sakė, kad karą paskatino „tarptautinių finansinių institucijų spaudimas“ Ukrainos teritorijoje. Visų pirma jis pareiškė, kad „Ukrainą nupirko investicinis fondas „BlackRock“. Tai Amerikos tarptautinių investicijų bendrovė, kurios būstinė yra Niujorke. Ji yra viena didžiausių investicinių bendrovių pasaulyje ir didžiausia pasaulyje pagal turimą turtą. Valdomo turto dydis 2022 m. pabaigoje buvo 8,59 trilijono JAV dolerių.

 

Pažymėtina, kad Laszlo Toroczkai nėra pirmasis, kuris pareiškia teritorines pretenzijas Ukrainai. 2022 m. lapkritį jis panoro turėti bendras sienas su Lenkija, užsimindamas apie Užkarpatę. Lenkijos Nepriklausomybės dienos garbei politikas paskelbė nuotrauką, kuri daryta 1939 metais Vengrijai užvaldžius Užkarpatę, kur lenkas ir vengras spaudžia ranką prie pasienio posto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(51)
(-45)

Komentarai (1)