JK armija gali nustoti egzistuoti. Atskleidžiama, kiek atsisakytų tarnauti karo atveju  (3)

JK armijos štabo viršininkas Patrickas Sandersas pareiškė, kad britai prireikus turėtų būti pasirengę pradėti didelio masto karą prieš Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK armija gali nustoti egzistuoti. Atskleidžiama, kiek atsisakytų tarnauti karo atveju.

38 % britų nuo 18 iki 40 metų teigia, kad atsisakytų tarnauti ginkluotosiose pajėgose pasaulinio karo atveju, o 30 % teigia, kad netarnautų, net jei JK susidurtų su neišvengiama invazija.

Tai liudija „YouGov“ apklausos rezultatai.

Apklausta amžiaus grupė nuo 18 iki 40 metų, nes per Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus JK valdžia sutelkė daugiausia tokio amžiaus žmones.

Tik 7 % jaunų britų teigė savanoriškai stosiantis į armiją, jei prasidėtų naujas pasaulinis karas, 11 % – jei JK teritorijai iškiltų invazijos grėsmė.

21 % teigė, kad pasaulinio karo atveju nesipriešintų šaukimui, o 23 % – jei JK grėstų invazija.

Abiem atvejais apie trečdalis respondentų neapsisprendė arba manė, kad dėl amžiaus ar negalios bus netinkami tarnybai.

72 % apklaustųjų mano, kad kilus pasauliniam karui turėtų būti mobilizuoti ir vyrai, ir moterys, tačiau tik 42 % mano, kad moterys turėtų tarnauti tokiomis pat sąlygomis kaip ir vyrai.

 

30 % teigė, kad turėtų būti tam tikri apribojimai vaidmenims, kuriuos moterys gali atlikti (pavyzdžiui, gali netarnauti pėstininkų pajėgose).

2024 metų sausio 24 dieną JK armijos štabo viršininkas Patrickas Sandersas pareiškė, kad britai prireikus turėtų būti pasirengę pradėti didelio masto karą prieš Rusiją. Sandersas taip pat pabrėžė, kad per pastaruosius 30 metų JK kariuomenės dydis sumažėjo perpus, o per pastaruosius 12 metų sumažėjimas priartėjo prie 28 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)