„Pergale nebetiki pati Ukraina.“ Putinas rado draugę Vokietijoje  ()

Sara Wagenknecht mano, kad ginklų tiekimas Ukrainai tik ilgina karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį, sausio 27 d., per pirmąjį savo partijos suvažiavimą Berlyne vokiečių politikė Sahra Wagenknecht aštriai sukritikavo Vokietijos sprendimą ginklais remti Ukrainą, rašo „Deutsche Welle“.

Sahra Wagenknecht Aljanso (BSW), kuris vadinamas „Putino draugu“, opozicijos konservatorių lyderį Friedrichą Merzą apkaltino „reikalavimu perduoti Ukrainai vokiškas sparnuotąsias raketas TAURUS, su kuriomis Zelenskis gali atakuoti Maskvą“. Pati Wagenknecht mano, kad ginklų tiekimas Ukrainai tik pratęsia karą. Ji reikalauja be jokių išankstinių sąlygų pradėti taikos derybas tarp Kyjivo ir Maskvos. Karą ji ciniškai pavadino „verslu“.

„Kažkada apie Afganistano Hindukušą buvo kalbama, kad ten ginama mūsų laisvė. Taip ir dabar ukrainiečiai turi toliau kentėti ir mirti vardan mūsų laisvės, o mes aprūpiname juos ginklais pergalei, kuria net Ukrainos generolai nebetiki“, – sakė Wagenknecht.

 

Ji taip pat mano, kad Vakarų sankcijos kenkia ne Rusijai, o Vokietijai. Ji kritikuoja Scholzą dėl atsisakymo pirkti „žalias“ Rusijos dujas.

Sahra Wagenknecht yra Vokietijos politikos veteranė, užaugusi Rytų Vokietijoje ir 1989 m. prisijungusi prie marksistinės-lenininės Socialistinės vienybės partijos. Nuo 2007 m., kai susikūrė prorusiška partija „Die Linke“, Wagenknecht buvo ryškiausia jos figūra.

(2)
(55)
(-53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: