Kremlius atsisako „rusiško pasaulio“. ISW skelbia neįtikėtinus įvykius  ()

Rusijos politinis elitas nusprendė atsisakyti „rusiškojo pasaulio“ ideologijos propagavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos politinis elitas nusprendė atsisakyti „rusiškojo pasaulio“ ideologijos propagavimo. Mainais jie nusprendė pristatyti Rusiją kaip kovotoją su pasauliniu nacizmu.

Taip teigiama Karo studijų instituto (ISW) pranešime, dėmesys „rusų pasauliui“ nelabai dera su daugiataute Rusijos sudėtimi. Be to, Kremlius aktyviau stengiasi pristatyti Rusiją kaip pagrindinę „pasaulinės daugumos“ figūrą, kurią jis apibrėžė kaip „civilizacinę ir kultūrinę bendruomenę, kuri objektyviai priešinasi“ Vakarams.

Daugelis šios „pasaulinės daugumos“ šalių tikriausiai nenori dalyvauti kuriant „rusų pasaulį“, tačiau kovoti su nacizmu – taip, nori.

ISW analitikai įsitikinę, kad Kremlius bet kurį numanomą priešą, o galbūt ir visus Vakarus, gali vadinti naciais ar jų pasekėjais. Minint 80-ąsias Leningrado apgulties nutraukimo metines, diktatorius Vladimiras Putinas pabrėžė, kad Ukrainoje Rusija kovoja būtent su „naciais“.

 

ISW pažymi, kad V. Putinas jau seniai bandė sukurti Rusijai ideologiją, kuria galėtų palaikyti geopolitinę konfrontaciją su Vakarais. Atrodo, kad ideologija „Rusija – kovotoja su nacizmu“ šiam tikslui tinka  geriausiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(162)
(-139)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: