„...laukia tinkamo momento.“ Kas naujo pas Lukašenką?  ()

„Lukašenkos niekas nepalaiko. Na, beveik niekas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Daugelis baltarusių, siekdami demokratinių pokyčių, tikisi Vakarų pagalbos, tačiau „niekas už mus nieko nepadarys, jei mes patys to nedarysime“, – susitikime su kolegomis-emigrantais sakė „Volna Belarus“ judėjimo lyderis Zenonas Pozniakas. Susitikimas vyko Lodzėje (Lenkija) sausio 27 d., praneša „Pozirk“.

Jo nuomone, „ši psichologija, kad kažkas mums padės, yra labai giliai įsišaknijusi Baltarusijoje“, tačiau Vakarų šalys „turi savų interesų“. Pokyčiai gali būti pasiekti tik tada, kai baltarusių „stiprus judėjimas“.

„Mūsų Lenkijoje yra 120 tūkst. Bet mes esame emigrantai. Pusė ar daugiau nei pusė čia tiesiog išgyvena. Čia didelių perspektyvų nėra. Mūsų perspektyvos yra ten [Baltarusijoje]“, – pažymėjo politikas.

„Svarbiausi yra tie žmonės, kurie liko Baltarusijoje“, – pridūrė jis. – Aš turiu jų kontaktus. Aš jums pasakysiu, kad daugelis žmonių tiesiog laukia tinkamo momento [maištui]. Lukašenkos niekas nepalaiko. Na, beveik niekas. 20% tikriausiai jam pritaria“.

Anot Pozniako, pirmasis klausimas, kurį jis užduoda žmonėms, atvykusiems į Lenkiją, yra: „kas naujo Baltarusijoje?“

 

„Ką kalba troleibuse, ką gatvėje? Kaip elgiasi baltarusiai? Atsakymas toks: jie tyli“, – sakė jis. — „Karamzino kartą paklausė, kaip ten Rusijoje. Jis atsakė: jie vagia, pone. O Baltarusijoje jie tyli. Nes kalbėti negalima, pasodins į kalėjimą. Bet žmonės supranta ir laukia akimirkos. Ir tai yra gerai, tai vystosi“.

„Jėga – ten“, – pakartojo Pozniakas. „Ir mūsų užduotis yra užtikrinti, kad ta dvasia būtų stiprinama“.

Pozniakas pabrėžė, kad yra būdų, kaip kovoti su Lukašenkos režimu, yra ir „konkrečių“, tačiau jų viešai išsakyti negalima, nes valdžia galės tam pasiruošti.

 

K. Kalinovskio vardu pavadintą pulką jis laiko svarbiu kovos su diktatūra komponentu.

„[Ukrainoje] vyksta karas ir [akivaizdu, kad] be jėgos nebus įmanoma išspręsti problemų. Ši jėga gali ir neįstoti į kovą, bet svarbu, kad ji egzistuotų. Todėl mūsų pozicija tokia, kad visomis įmanomomis priemonėmis remiame pulką. Padedame, renkame pinigus pikapams, autobusams, dronams ir pan. Tai yra mūsų didžioji viltis. Be kariuomenės, be jėgos čia nieko nepadarysime“, – įsitikinęs politikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: