[ŽT] Netikėta žinia. „Gali sugriūti visas frontas.“ Kas vyksta  (1)

Kaimas vis dar yra Ukrainos kontroliuojamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-29 [ŽT] Netikėta žinia. „Gali sugriūti visas frontas.“ Kas vyksta  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tabajivkos kaimas (Charkivo sritis) nepateko į Rusijos kariuomenės kontrolę, kaip buvo pranešta sausio 28 d.

Karo ekspertas Oleksandras Musijenko apie tai kalbėjo teletono eteryje, remdamasis operatyvinės-strateginės kariuomenės „Chortica“ grupės informacija. Remiantis informacija iš dviejų šaltinių, kaimas vis dar yra Ukrainos kontroliuojamas, jame vyksta įnirtingos kovos.

„Priešas neužėmė šio kaimo, gynybinės linijos yra laikomos. Apskritai situacija ten, nepaisant priešo spaudimo ir nuolatinių intensyvių puolimo veiksmų, yra kontroliuojama“, – sakė Musijenko.

Ekspertas pridūrė, kad Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadovybė supranta šios krypties svarbą: „Tai yra šiaurės rytų flangas. Flango puolimas visada apima tam tikras rizikas ir grėsmes, nes tai yra spaudimas. Tai ne šiaip sau fronto proveržis centre, čia gali sugriūti visas frontas. Vadovybė tai supranta ir ten viskas buvo padaryta, kad būtų išlaikytos gynybinės linijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(7)
(122)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: