100 metų karo. Optimistinė prognozė Ukrainai  ()

Mirosławas Czechas yra įsitikinęs, kad Ukrainai šiemet bus suteiktos visos priemonės karui laimėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos politikas Mirosławas Czechas yra įsitikinęs, kad Ukrainai šiemet bus suteiktos visos priemonės laimėti ir net nesvarbu, ar Trumpas vėl bus prezidentu. „Be to, Ukraina taip sustiprino savo pajėgas, kad galėtų išsilaikyti šimtą metų, jei kas nors Rusijoje sugalvotų pulti Ukrainą ar kitas šalis“, – sakė jis.

Vienintelė problema, anot lenkų politiko, yra tinkama infrastruktūra karinės technikos – modernių tankų ir lėktuvų – priežiūrai. Ukrainoje ji dar ruošiama. „Olandijos, Danijos ir Norvegijos F-16 yra pasirengę atvykti į Ukrainą. Bet mes neturime infrastruktūros jiems priimti ir aptarnauti. Tas pats su „Leopard“. „Leopard“ buvo perduoti, o Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius sakė, kad 2024 metais Vokietija apmokys 10 000 Ukrainos karių ir perduos dar 80 „Leopard“ tankų. Problema yra ta, kad reikia rasti, kur juos taisyti ir kur gauti atsarginių dalių“, – pabrėžė jis.

 

Mirosławas Czechas pažymėjo, kad pasibaigus Šaltajam karui Europa nusiginklavo ir Europos vyriausybės nebuvo pasirengusios veikti per tokį baisų karą.

(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: