„Rusiško pasaulio“ pabaiga. Putinas griebiasi naujos retorikos  ()

Putinas apkaltino Baltijos šalis priimant „nacizmą“. Jis siekia sudaryti informacines sąlygas būsimai Rusijos agresijai prieš NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas jau seniai Rusijai siekia sukonstruoti ideologiją, kuria galėtų paremti Šaltąjį karą primenančią geopolitinę konfrontaciją su Vakarais. Kremlius vis dažniau gali naudoti antinacizmo retoriką, kad paremtų šias pastangas“, – teigia JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Jie priminė, kad Kremlius ragino Ukrainą „denacifikuoti“ ir pasitelkė informacines operacijas apie Ukrainos „nacius“, siekdamas pateisinti savo neišprovokuotą invaziją į Ukrainą.

„Rusijos pareigūnai jau anksčiau klijavo „nacizmo“ etiketę Vakarų valstybėms, bet sausio 27 d. Putino, Lukašenkos, Naryškino ir Volodino pokalbis rodo, kad Kremlius gali vis dažniau įvardinti bet kurį numanomą priešą ir galbūt visus Vakarus kaip „nacius“, – sako analitikai.

 

ISW mano, kad Kremlius galėjo nuspręsti, kad pasakojimas apie tai, kad Rusija kovoja prieš „nacių jėgas“, yra veiksmingesnis nei Putino bandymas pasakoti apie „rusiško pasaulio“ ideologiją, tariamai vienijančią rusus Rusijoje ir buvusiose Sovietų Sąjungos bei Rusijos imperijos šalyse.

(2)
(19)
(-17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: