[ŽT] Gydytojais persirengę Izraelio kariai šturmuoja ligoninę (Video)  ()

Kovotojai dažnai slapstosi ligoninėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgos pranešė, kad pateko į Ibn ​​Sinos ligoninę Vakarų Kranto mieste Jenine ir sužlugdė „Hamas“ kovotojų suplanuotą ataką. Dėl to žuvo trys kovotojai.

Tai teigiama antradienį, sausio 30 d., paskelbtame IDF pranešime.

Izraelio nacionalinio saugumo ministro Itamaro Ben-Gviro paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip ligoninėje veikia Izraelio kariuomenė, apsimetanti medicinos personalu ir pacientais. Vaizdo medžagoje taip pat matyti, kad kariai persirengę slaugėmis ir moterimis su hidžabais. Vienas iš jų stumdo vežimėlį, o kitas nešiojasi vaikišką automobilinę kėdutę.

Per reidą, pridūrė IDF, jie nužudė tris „Hamas“ kovotojus. Nužudytas 27 metų Muhammadas Jalamanas perdavė ginklus teroristams, kariškiai taip pat tvirtina, kad jis planavo išpuolį „artimiausiu metu“. Dar du neutralizuoti kovotojai yra broliai Mahometas ir Bazelis Azavai. Vienas iš jų dalyvavo išpuoliuose rajone prieš Izraelio karius, o kitas buvo teroristinės grupuotės „Islamo džihadas“ narys, nurodė IDF.

 

 

Izraelis taip pat pridūrė, kad kovotojai dažnai slapstosi ligoninėse ir naudoja jas kaip teroristinės veiklos bazes.

Palestinos žiniasklaidos teigimu, visa operacija truko ne ilgiau nei dešimt minučių. Apie 05:30 kariškiai įėjo į ligoninę ir po dešimties minučių išvyko.

Izraelis vykdo sausumos operaciją Gazos Ruožo teritorijoje po spalio 7 d. surengtos „Hamas“ atakos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()